Gemeente Maastricht

Raad bespreekt bestemmingsplan Köbbesweg voor Coffeecorner

27 september

7 september 2011

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om in de raadsvergadering van 27 september het bestemmingsplan Köbbesweg definitief vast te stellen. Het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan is nodig om de verplaatsing van de coffeeshops Mississippi, Smokey en Missouri naar de Köbbesweg mogelijk te maken. Met de goedkeuring van het plan wordt een belangrijke stap gezet in het spreidingsbeleid voor de Maastrichtse coffeeshops.

Gezamenlijke raadscommissie

In het voorjaar heeft het ontwerpbestemmingsplan Köbbesweg ter inzage gelegen. De zienswijzen die dat heeft opgeleverd zijn in de afgelopen maanden door de gemeente beoordeeld en verwerkt. De leden van de raadscommissies Algemene Zaken en Stadsontwikkeling bespreken het definitieve bestemmingsplan in een gezamenlijke vergadering op 14 september.

Verplaatsing coffeeshops

De gemeente wil zeven coffeeshops uit het centrum verplaatsen naar andere locaties aan de rand van de stad, nabij de invalswegen en op afstand van woongebieden. De coffeeshops Mississippi en Smokey (Wilhelminakade) en coffeeshop Missouri (Hoogbrugstraat) zijn de eerste coffeeshops die worden verplaatst. Kosten van de planontwikkelingen die hiermee samengaan komen voor rekening van de coffeeshopeigenaren. De gemeente sluit met hen een overeenkomst af waarin dit wordt geregeld.