Nederlandse Vereniging van Journalisten

NVJ ontvangt directeur nieuwscentrum Abu Dhabi TV

maandag 19 september 2011 | De NVJ ontvangt dinsdag 27 september Abdulraheem Al Bateeh, directeur van het nieuwscentrum van Abu Dhabi TV uit de Verenigde Arabische Emiraten. Thomas Bruning en Kees Schaepman zullen met hem praten over het Nederlands medialandschap en persvrijheid.

Abdulraheem Al Bateeh is een bekend gezicht in Abu Dhabi. Jarenlang was hij dagelijks te zien op televisie als nieuwslezer en als presentator. In zijn tv programma Al Majlis ontving hij vele Arabische en wereldberoemdheden . Al Bateeh coverde in 2003 onder andere de oorlog in Irak vanuit Koeweit. Sinds 1997 is hij directeur van het nieuwscentrum. Hij bedenkt de verhaallijnen en keurt scripts goed, maakt zelf verslagen en interviews en houdt zich bezig met het leveren van multiplatform content.

Al Bateeh neemt deel aan het zogenoemde Dutch Visitors Programme (DVP), een programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken, Landbouw en Innovatie dat high potentials naar Nederland uitnodigt om hen kennis te laten maken met Nederland, met als doel om een band op te bouwen met Nederland en meer begrip voor elkaars standpunten te kweken. Behalve de NVJ bezoekt Al Bateeh ook RTL Nieuws en NOS.