Gemeente Soest

De gemeenteraad vergadert op dinsdag 27 september 2011

20 september 2011

Wij nodigen u uit voor de Ontmoeting met presentaties en bijeenkomsten over diverse onderwerpen
en de Ronde met een inhoudelijke bespreking. Hieronder vindt u een korte toelichting op de onderwerpen die aan de orde komen.

Grondexploitatie Hart van de Heuvelrug

RONDE 19.00-20.15 UUR
De gemeente Soest werkt met diverse partners samen in Hart van de Heuvelrug. Zogenaamde groene projecten worden mogelijk door opbrengsten van rode projecten (verkoop van gronden voor bebouwing). Deze grondexploitaties worden jaarlijks financieel geactualiseerd. Tijdens deze bijeenkomst wordt de actualisering per 1 januari 2011 toegelicht.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning: beleidsplan en verordening verstrekkingen

ONTMOETING 19.30 UUR
In deze bijeenkomst wordt het vertrekpunt en de kaders voor een nieuw Wmo-beleidsplan 2012-2015 toegelicht. Ook komt daarbij een nieuwe verordening voor verstrekkingen aan de orde.

Masterplan Soesterberg

RONDE 20.30-22.30 UUR
Tijdens een bijeenkomst in oktober 2010 over het zogenaamde Masterplan zijn er diverse vragen gesteld, die voor een beantwoording nader onderzoek nodig hadden. De reacties/uitkomsten hiervan zijn in juni 2011 beschikbaar gekomen. Tijdens deze bijeenkomst wordt dit besproken en is de vraag aan de raadsleden of ze de beantwoording/reactie kunnen onderschrijven. Onderwerpen zijn: mogelijkheden van een skeelerbaan, de overkluizing N237, locatie Bloemheuvel als verdienlocatie, 4/5 mei monument op het Odijkplein, het manifestatieterrein, locatie sporthal, detailhandel en horeca, toekomstige onderwijshuisvesting, de ontsluiting rotonde N237, fasering van de projecten en de financiële herijking van het Masterplan.

Naar het Bestuurlijk informatiesysteem