Haagse Hogeschool


Binnen 24 uur een businessplan

Studenten en scholieren gaan de strijd aan op het ondernemersplein

Dinsdag 27 september wordt voor de derde keer het ondernemersplein Den Haag georganiseerd, een jaarlijks terugkerend evenement voor en door ondernemers. Het ondernemersplein is dit jaar voor het eerst het podium voor een â24hour businessgameâ van De Haagse Hogeschool.

In deze wedstrijd zullen scholieren van het id college en studenten van de Minor Ondernemen & Innoveren van het gelijknamige lectoraat van De Haagse Hogeschool, aan de hand van echte cases, strijden om de winst. Doel van de wedstrijd: binnen 24 uur een ondernemingsplan opleveren.

De start vindt plaats om 10.00 uur op het plein in Den Haag, de opdrachten worden in de grote tent uitgedeeld. Studenten en scholieren zullen samen met maar ook tegen elkaar de deeltrajecten van een businessplan uitwerken. Om deze deeltrajecten goed in te kunnen vullen, volgen zij ook korte workshops, denk daarbij aan b.v. Marketing en financiën.

Daarnaast zijn er een aantal âconsultantsâ aanwezig, bezoekersondernemers die de groepen op allerlei fronten terzijde zullen staan. Tevens is er tijd voor een netwerkborrel. Tussen 22.00 en 23.00 komt Fred Zuiderwijk, presentator en cabaretier, langs om de deelnemers een laatste moment van inspiratie te bieden.

De volgende ochtend (28 september) worden de plannen beoordeeld. De 5 beste plannen krijgen de gelegenheid om gepitcht te worden. Een eerder op de ochtend gevolgd pitchcollege heeft de studenten hierop al voorbereid.

Om ongeveer 10.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze krijgt een mooi prijzenpakket. De dag wordt van 10.00 tot 11.00 afgesloten met een gezamenlijk drankje (alcoholvrij uiteraard).