Gemeente Cranendonck


Verhuizing Wmo-loket Maarheeze

Het Wmo-loket aan de Smits van Oyenlaan gaat verhuizen. Vanaf dinsdag 27 september wordt het loket gevestigd aan de Hoge Weg 3 in Maarheeze. Het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. Als meedoen of zelfstandig wonen niet lukt zonder hulp, kunt u de gemeente vragen om ondersteuning. In de gemeente Cranendonck kunt u uw vraag om ondersteuning kenbaar maken via de Wmo-loketten in Maarheeze of Budel.

Waarvoor kunt u terecht bij een Wmo-loket?
U kunt bij de Wmo-loketten terecht voor:

* Vragen en bemiddeling voor voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg:
Denk daarbij aan vervoersvoorzieningen, rolstoelen en woningaanpassingen, minimabeleid, bijzondere bijstand, huurtoeslag, kwijtschelding van gemeentelijke heffingen, schuldhulpverlening, maaltijdservice, eetpunten, klussenhulp en hulpdiensten, alarmsysteem, vrijwillige thuiszorg, mantelzorgondersteuning, bezoekdiensten en maatschappelijk werk.


* Advies, informatie of hulp bij / voor:

- Aanvragen voor indicatie AWBZ-voorzieningen, (tijdelijke) opname verzorgingshuis of verpleeghuis, dagbehandeling en dagverzorging, thuiszorg, persoonsgebonden budget; - Nakijken en invullen van brieven en formulieren;

- Vragen over wonen: over een geschikte woning, huurtoeslag, seniorenwoningen;

- Vragen over welzijn: activiteitenkalender, cursusinformatie, sociale contacten, inkomensondersteuning;

- Vragen over dienstverlening: 'waar kan ik het best geholpen worden' of 'bij welke instantie moet ik zijn';
- Vragen over vrijwilligerswerk: huis- en ziekenbezoek, klusjes in en om het huis, boodschappen doen;

- Vragen over zorg: welke zorg is er en welke past het best in mijn situatie.

Openingstijden en bereikbaarheid
Het Wmo-loket in Maarheeze is vanaf 27 september te vinden in de voormalige Maria school aan de Hoge Weg 3 in Maarheeze. Het Wmo-loket is op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur geopend.

Het Wmo-loket in Budel blijft gevestigd op De Dam 1. De openingstijden hier zijn maandag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Op woensdag zijn zij van 14.00 tot 16.00 uur geopend.

U kunt ook een afspraak maken met de consulent van het Wmo-loket bij u thuis. Op deze manier hoeft u zelf de straat niet op. Daarbij kan de consulent bij u thuis meteen kijken naar situaties waar u in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt om vervolgens samen met u naar oplossingen te zoeken.
U kunt het Wmo-loket iedere dag telefonisch bereiken van 10.00 tot 12.00 uur via het telefoonnummer 0495 - 431168. U kunt ook een e-mail sturen aan wmoloket@cranendonck.nl.

Let op!
Vanwege de verhuizing is het Wmo-loket in Maarheeze op 22 september gesloten.