Gemeente Pekela


Weerbaarheidstraining op basisscholen Pekela

Vanaf dinsdag 27 september 2011 zullen de groepen 7 van OBS Hendrik Wester, R.K. St. Willibrordus, CBS 7-Sprong, OBS Theo Thijssenschool en CBS Groen van Prinsterer starten met de weerbaarheidstraining Rots & Water.

Acht weken lang krijgen de kinderen les van twee gecertificeerde Rots & Water trainers van Weljatraining. Deze training vindt plaats in het kader van de sportstimuleringsregeling NASB (Nationaal Actieplan Sport en Bewegen) en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Pekela en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Rots & Water heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en het versterken van communicatieve en sociale vaardigheden. Rots & Water maakt gebruik van een psychofysieke didactiek, wat inhoudt dat startend vanuit een fysieke invalshoek, mentale en sociale vaardigheden worden aangereikt en verworven. Actie (spel, spelen en simpele zelfverdedigingsvormen) wordt afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprekken. Rots staat voor het onafhankelijk opstellen en eigen keuzes maken en Water staat voor het samen werken, leven en spelen met anderen.

Na afloop van de cursus hopen we dat de eigen weerbaarheid is vergroot (geloven in eigen kracht) en dat tegelijkertijd anderen respectvol tegemoet worden getreden. Er is een balans tussen de harde, onwrikbare rotshouding en de beweeglijke, verbindende waterhouding. Â