Provincie Noord-Holland

Benieuwd naar de mobiliteit van de toekomst?

23 september 2011 -

De provincie neemt deel aan de Ecomobielbeurs 2011 op 27 en 28 september in Ahoy Rotterdam.

Ecomobiel is een vakbeurs voor groene mobiliteit. Hiervoor kunt u zich gratis inschrijven. Medewerkers van de provincie Noord-Holland informeren de bezoekers van Ecomobiel over SolaRoad, elektrisch rijden en groen gas en ontmoeten (toekomstige) samenwerkingspartners van overheden en marktpartijen.

Wereldprimeur SolaRoad
SolaRoad is een wereldprimeur: een wegdek met zonnecellen erin. Het is de eerste weg die zichzelf kan terugverdienen door het opwekken van duurzame energie. Hiermee kunnen straatverlichting, elektrisch openbaar vervoer en huishoudens worden gevoed. SolaRoad is in samenwerking met de provincie Noord-Holland door TNO ontwikkeld.

Elektrisch Rijden
Onder het motto "samenwerken voor duurzame mobiliteit" werkt de provincie Noord-Holland samen met gemeenten, andere provincies en in Europees interregionaal verband. In het Interreg North Sea E-mobility programma zijn 11 regio's uit 8 landen vertegenwoordigd. Het programma richt zich op innovatie, voorlichting, de realisatie van snellaadpunten op strategische locaties, duurzame logistiekoplossingen en het formuleren van een solide beleid voor elektrisch rijden.

Groen gas
Een andere vorm van duurzame mobiliteit is de toepassing van groen gas. Noord-Holland stimuleert de gehele groen gasketen, van producent tot consument. Dit is van belang om het project groen gas zakelijk rendabel te maken. Door medewerking van de provincie neemt het aantal tankpunten voor groen gas toe en wordt het gebruik van alternatieve brandstoffen bevorderd.

---