Politie Rotterdam-Rijnmond

Description: Datum incident: 26-09-2011 Locatie: Kuip


ROTTERDAM - Het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' besteedt morgenavond aandacht aan de ongereldheden van zaterdag 17 september jl waarbij het Maasgebouw van de Kuip door een grote groep werd bestormd.










Op de site van de politie ( www.politie-rotterdam-rijnmond.nl en www.RijnmondVeilig.nl ) staan op dit moment nog 5 foto's van verdachten. In de uitzending zullen deze foto's in ieder geval worden getoond, mits deze verdachten zich dan nog niet hebben gemeld bij de politie en mits zij dan nog niet zijn aangehouden. Vanmiddag zullen tevens twee nieuwe foto's op de website worden geplaatst.

Uitzending





Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 27 september om 21.30 uur op Nederland 1. De herhaling is op woensdag 28 september om 11.15 op Nederland 2.

Onderzoek





Zaterdagmiddag en zondag hebben nog twee jongemannen zich gemeld bij de politie. Een van hen, een 19-jarige man uit Numansdorp heeft daarmee publicatie van zijn foto voorkomen. De ander, een 18-jarige man uit Capelle aan den IJssel, heeft zich gemeld nadat zijn foto op de website van de politie was geplaatst. Het aantal aangehouden personen komt daarmee op 13.

Wie betrokken was bij de rellen en wil voorkomen dat zijn foto op internet, via billboards of via Opsporing Verzocht wordt vertoond kan zich vrijwillig melden bij de politie.

Oproep





Meer beeldmateriaal blijft welkom. Getuigen die zaterdagavond foto's of filmmateriaal van de ongeregeldheden of de protestmars hebben gemaakt, worden verzocht deze te uploaden via de site van de Nationale Recherche ( www.nationale-recherche.nl )

#Persberichten van De Politie Rotterdam-Rijnmond