NCRV

Altijd Wat: Ghislaine Plag in gesprek met René Redzepi

Ingezonden door NCRV op 26 september, 2011 - 13:34


dinsdag 27 september 2011 - 21:05 uur
Zender:
Nederland 2

Dinsdag in het NCRV-programma Altijd Wat een gesprek met de beste kok van de wereld: René Redzepi. In het gesprek draait het onder andere om de vraag hoe je de beste chef ter wereld wordt. Lukt dat door het gebruik van levende garnalen en 100% Scandinavische ingrediënten? René Redzepi was vorige week in Amsterdam voor de presentatie van zijn kookboek.

Redzepi's restaurant NOMA in Kopenhagen is door 800 culinaire experts van San Pellegrino gekozen tot beste restaurant ter wereld. Hij kookt uitsluitend met ingrediënten die binnen een straal van 100 kilometer van zijn restaurant groeien. Zo krijgen zijn gasten geen tomaten of olijfolie maar dennennaalden en koolzaadolie voor gezet. Hij ziet een grote uitdaging in het creëren van een Scandinavische keuken. Geen crème brulee van Deense room en suiker, maar een totaal nieuw gerecht waar hij de ziel van Scandinavië probeert in te leggen. Redzepi is niet vies van een shockeffect. Levende garnalen, een dessert van paddenstoelen. Eten bij NOMA is beslist niet saai.

Toch staat NOMA maar met twee sterren in de Michelin gids. In de keuken van Ron Blaauw vertelt Redzepi over de druk van het presteren in de culinaire wereld. Waarom schreeuwen en vloeken chefs altijd zo?

Bekijk hier alvast een fragment van het gesprek met René Redzepi. Programma:
Altijd Wat
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl