Dura Vermeer

Rotterdam - 27 september 2011

Stichting Dura Vermeer Leerwerkplaatsen zoekt allianties

Sinds de oprichting werd Stichting Dura Vermeer Leerwerkplaatsen financieel gesteund door de publieke sector. Maar vanwege de bezuinigingen in die sector worden er vanaf 1 januari 2012 geen subsidies meer verleend. Om die reden werd er op 22 september een bijeenkomst georganiseerd voor het bedrijfsleven om het draagvlak te verbreden voor het in stand houden van de stichting.

Eén van de sprekers die middag was wethouder Korrie Louwes (Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie). In haar toespraak heeft ze haar steun betuigd aan de stichting. "Goed dat Rotterdam hier laat zien dat met een stevig partnerschap we ons blijven inzetten voor optimale benutting van de talenten van jongeren. Elk bedrijf dat zich hard maakt voor leerwerkplekken verdient de volle aandacht. Alhoewel de gemeente niet meer financieel kan steunen, blijven we zeker partner."

Oproep
Leendert Kool en Farouc Bonafacia (initiatiefnemers van Stichting Dura Vermeer Leerwerkplaatsen) hebben in hun toespraak de aanwezigen kennis laten maken met de stichting en een oproep gedaan om te investeren in het initiatief.
De bijeenkomst eindigde met een dialoog onder leiding van Jörgen Raymann, waarbij er op zoek werd gegaan naar allianties die de stichting mogelijk maken om ook in de toekomst jongeren kansen te blijven bieden.

Participatie
Door middel van het tekenen van een intentieverklaring konden aanwezigen de intentie uitspreken om in een duurzame samenwerking te willen participeren met Stichting Dura Vermeer Leerwerkplaatsen in de breedste zin des woords. Het resultaat na de bijeenkomst was 18 handtekeningen, enthousiaste reacties en een spontane toezegging van Jörgen Raymann dat hij ambassadeur wil zijn van de stichting. Nu de taak aan het bestuur om hier follow-up aan te geven, zodat Stichting Dura Vermeer Leerwerkplaatsen de komende jaren verzekerd is van haar bestaan.

Educatie, vorming en partcipatie
Stichting Dura Vermeer Leerwerkplaatsen richt zich op jon¬geren in de leeftijd 18 tot circa 27 jaar, die een maatschap¬pelijke achterstand hebben opgelopen. Jongeren die geen uitzicht hebben op tweedekansonderwijs of een baan, maar wel een kans willen krijgen. De stichting biedt deze jongeren de kans werkervaring op te doen via een leerwerkplaats. Het leerdoel is een harde, maar eerlijke kennismaking met werkritme, discipline en collegialiteit. Naast het opdoen van werker¬varing krijgen de deelnemers diverse trainingen en cursus¬sen. Ook krijgen ze deskundige no-nonsense begeleiding.
---