Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 27-09-2011

Doorrijden na aanrijding

VIANEN Een automobilist reed op maandagavond 26 september door na een aanrijding. Hij werd later aangehouden en bleek veel te veel gedronken te hebben.

Rond 18.30 uur bevond een 77-jarige man zich in zijn woning aan de Johan Wolfertstraat. Zijn auto stond voor zijn woning geparkeerd. Hij hoorde een harde klap en zag dat een auto frontaal tegen zijn auto was gebotst. De Vianees liep naar buiten en zag dat de beide autos met de voorbumpers aan elkaar vast zaten. De automobilist reed meerdere malen voor- en achteruit, kennelijk om los te komen. Dat lukte, waarna de automobilist er met de auto vandoor ging.

De politie werd gewaarschuwd. Agenten troffen de auto met de verdachte, een 29-jarige man uit Vianen, op de Vijfheerenlanden aan. De Vianees werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies bij de ademanalyse 785 ug/l, bijna negen keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tevens bleek dat de verdachte niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, rijden zonder rijbewijs en doorrijden na een aanrijding.