Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht, 27-09-2011

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op maandagmiddag kwamen een fietser en een automobilist met elkaar in aanrijding.

Omstreeks 15.05 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Oudenoord. Een 45-jarige bestuurder uit Arnhem reed in de richting van de Omloop. Op de kruising met de Oude Pijlsweerd reed een 32-jarige man uit Utrecht op een fiets. Hier kwamen ze met elkaar in aanrijding. De fietser is per ambulance met pijn in zijn rug en nek naar het ziekenhuis gebracht.

Mishandeling en poging beroving

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag werd een vrouw mishandeld. Daarna werd geprobeerd haar te beroven. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 01.10 uur kreeg de politie een melding van een straatroof op de Europalaan. Een 47-jarige vrouw uit Amsterdam was bij een man in een auto gestapt. In de bocht naar de Koningin Wilhelminalaan spoot de man met pepperspray in haar gezicht. De vrouw heeft toen snel het portier geopend en liet zich uit de auto vallen. De man stopte vervolgens en mishandelde de vrouw. Daarna probeerde hij haar te beroven van haar tas. Dit wist de vrouw te voorkomen. Toen er een andere auto aan kwam, ging de man ervandoor. Agenten hebben naar hem gezocht, maar troffen hem niet meer aan.

Signalement:


- blanke man


- 26-28 jaar


- 1.70-1.75 meter


- grijs training/joggingspak


- pukkelig gezicht


- witte auto, lijkend op een Opel Combo

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Mishandeling

UTRECHT- Een kroegeigenaar werd in de nacht van maandag op dinsdag mishandeld. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg rond 04.20 uur een melding van een mishandeling die had plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Burgemeester Reigerstraat. De 46-jarige eigenaar en een 53-jarige portier, beiden afkomstig uit Utrecht, waren in de inmiddels gesloten horecagelegenheid. Er stonden drie mannen voor de deur, die een pakje sigaretten wilde kopen. De eigenaar liet één van hen binnen. Hij kocht een pakje en wilde weer naar buiten gaan. Op het moment dat hij naar buiten werd gelaten, wilde de man binnen nog een drankje bestellen. Toen dit niet mocht, sloeg hij de eigenaar. Vervolgens liepen de mannen weg in de richting van de Oudwijkerdwarsstraat.

Signalement:


- drie lichtgetinte mannen


- ongeveer 25 jaar


- één van hen was een stuk kleiner dan de andere twee en hij droeg een wit petje

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Doorrijden na aanrijding onder invloed

UTRECHT Een vrouw reed door na een aanrijding. Toen zij ervandoor ging reed zij tegen een boom. Het bleek dat de vrouw gedronken had.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw was doorgereden na een aanrijding. Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat een 21-jarige vrouw uit Houten in een auto vanaf de Ina Boudier Bakkerlaan de Rubenslaan op was gereden. Hier kwam zij in aanrijding met een andere auto. De vrouw ging er vervolgens vandoor. De automoblist waarmee zij in aanrijding kwam (gegevens onbekend) ging achter haar aan en wist haar klem te rijden op de Rubenslaan. De Houtense ging er opnieuw vandoor, maar nu achteruit. Ze wilde de Waterlinieweg oprijden, maar kwam op de Herculeslaan tegen een boom tot stilstand. De vrouw moest blazen en het bleek dat zij te veel gedronken had. Zij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 620 ug/l uit. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof
UTRECHT Een vrouw werd op maandagmiddag beroofd van haar tas. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 16.00 uur liep een 43-jarige vrouw uit Maastricht vanaf de tramhalte aan de Beneluxlaan, naar een bank aan de Beneluxlaan. De vrouw zat op iemand te wachten op een parkeerplaats, toen haar tas uit haar handen werd getrokken. De jongen die dat deed sprong achterop de fiets bij een andere jongen die stond te wachten. Ze fietsten vervolgens weg in de richting van de Amerikalaan.

Signalement:


- twee lichtgetinte jongens


- beiden zwart opgeschoren haar met bovenop krulletjes


- Ze droegen donkere kleding.


- De jongen die achterop zat, was kleiner en jonger dan de ander.


- Ze reden op een oude zwarte fiets.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.