Gemeente Dalfsen

Reactie College van Dalfsen op Ontwerp PIP N340

27-09-2011

De provincie heeft de meeste van de "Dalfser" punten afdoende aangepast.

Dalfsen - Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben het gemeentebestuur van Dalfsen uitgenodigd te reageren op het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de opwaardering van de provinciale verbinding N340/N48 Zwolle - Ommen. In het Ontwerp PIP zijn - waar mogelijk - de reacties op het Voorontwerp PIP verwerkt. Hiervoor heeft ook de gemeente Dalfsen begin 2011 aandachtspunten aangedragen.

De provincie heeft de meeste van de "Dalfser" punten afdoende aangepast. Zo is duidelijk geworden dat de provincie de kosten voor aanpassingen aan het onderliggend wegennet betaalt, evenals de afwaardering van het deel van de N340 tussen Ankummerdijk en Zwolle. Verder is het ontwerp bij Ankum en Oudleusen aangepast. Het begrip `verkeersbestemming' is in het Ontwerp PIP voldoende verduidelijkt. Ook op vragen over de bepalingen voor wijkers met agrarische bestemming, planschade en opmerkingen over de looptijd van het PIP is adequaat gereageerd.

In de reactie op het Ontwerp PIP wil Dalfsen de provincie voorstellen op detailniveau nog eens te kijken naar de fietstunnel bij Ankum, de fietsoversteek bij de Dedemsweg, het aspect gezondheid en luchtkwaliteit en de manier waarop natuur- en boscompensatie wordt geregeld. Ook de koppeling van de overdracht van de `oude' Hessenweg met het nieuwe bestemmingsplan buitengebied Dalfsen verdient nog aandacht.

Het college gaat ervan uit dat de financiën beschikbaar komen voor dit project en spreekt de hoop uit dat versoberingen niet aan de orde zullen zijn.

De gemeenteraad van Dalfsen kijkt in oktober nog naar de reactie die het college nu voorstelt.
Het ontwerp PIP ligt van 27 september t/m 8 november 2011 ter inzage. Iedereen kan tijdens deze termijn een zienswijze over het ontwerp PIP indienen bij Provinciale Staten van Overijssel. Meer informatie is te vinden op de provinciale website www.overijssel.nl/N340.