Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

37 nieuwe banken voor het Vondelpark

27 september 2011

Het Vondelpark is 37 nieuwe banken rijker dankzij een fondsenwervingactie van de Stichting Hart voor het Vondelpark.

Dit is het eerste resultaat van de fondsenwervingsacties van de stichting voor het nieuwe parkmeubilair. Twintig banken werden bij elkaar gegolfd door de deelnemers aan het Vondelpark Open golftoernooi in juni, georganiseerd door de Junior Chamber International Amsterdam. De overige banken kon de Stichting Hart voor het Vondelpark financieren doordat enkele particulieren en bedrijven een bank adopteerden. De stichting heeft de banken overgedragen aan het stadsdeel. Alle schenkers krijgen als dank voor hun bijdrage een naamplaatje op een bank in het park.

Een deel van de nieuwe banken is geplaatst bij het kinderspeelbadje, het andere deel in de zogenaamde Slurf, het gebied tussen ingang Stadhouderskade en het Filmmuseum. De banken zijn onderdeel van de nieuwe meubellijn voor het Vondelpark.

Stichting Hart voor het Vondelpark

De Stichting Hart voor het Vondelpark zet zich in voor fondsenwerving. Behalve de financiering van de eerste serie banken, wierf de stichting ook donateurs voor zestien nieuwe rozenvakken in het Rosarium. De stichting gaat door met haar inspanningen om donateurs te vinden voor het meubilair (nog 290 banken te gaan!) en de resterende rozenvakken.

Kijk voor meer informatie op: www.vondelpark.com

37 nieuwe banken voor Vondelpark

---