Politie Hollands Midden

Leiden - Drie jongens met luchtbuks aangehouden

Leiden, 27-09-2011 o Op maandag 26 september rond 17.50 uur heeft Politie Hollands Midden drie jongens aangehouden in de Haarlemmerstraat omdat zij een luchtbuks bij zich hadden en ermee geschoten hadden.

Het gaat om een 16-jarige jongen uit Roelofarendsveen, een 17-jarige jongen uit Rijnsburg en een 16-jarige jongen uit Leiden. De politie kreeg die middag een melding van een getuige die zag dat de jongens met de luchtbuks over het water schoten aan de Haven. Zij liepen daarna weg richting de Haarlemmerstraat. De politie ging op zoek naar de verdachten en zag in de Haarlemmerstraat ter hoogte van de Pelikaanstraat drie jongens staan die voldeden aan het signalement. Zij hadden inderdaad een luchtbuks bij zich. De jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De luchtbuks is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongens.

Een luchtbuks valt als wapen onder de categorie I onder 4 in de wet wapens en munitie. Hierin staat dat iemand die in het bezit is van een luchtwapen 18 jaar of ouder moet zijn.