Syntens

De rubber- en kunststofindustrie lanceert de nieuwe website www.innovatienetwerk-rki.nl. De concurrentie- en innovatiekracht versterken en duurzame groei realiseren is het doel van het innovatienetwerk. De website bevat actuele informatie over alle workshops en bijeenkomsten die de vijf partners in het netwerk aan ondernemers in deze sector aanbieden.

Voor de NRK-leden is een geïntegreerd programma van workshops en bijeenkomsten ontwikkeld, dat hen toegang geeft tot alle beschikbare kennis, ervaring en netwerken in de rubber- en kunststofindustrie. De nieuwe website vereenvoudigt en stimuleert het delen van informatie om samen te werken aan duurzame groei.

Het hart van www.innovatienetwerk-rki.nl is de Kansenkaart. Deze bevat actuele informatie over alle activiteiten in kalendervorm en nodigt uit om aan te melden. Foto's en quotes van deelnemers geven een terugblik. Tevens zijn praktijkcases en projectervaringen te vinden.

Innovatienetwerk RKI

Het Innovatienetwerk RKI is een initiatief van vijf organisaties: Syntens Innovatiecentrum, Agentschap NL, DPI Value Centre, Lectoraat Kunststoftechnologie van de Hogeschool Windesheim en NRK. Zij delen kennis en kunde met elkaar en stellen deze ter beschikking aan bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie. Dat stimuleert innovatie in de sector, zodat vitale winstgevende bedrijven ontstaan die zinvolle, duurzame producten en diensten leveren.

De uitkomsten van de 'Routekaart Rubber- en Kunststofindustrie 2030', die Berenschot in het kader van de meerjarenafspraken energie-efficiëntie (MJA3) uitvoert, vormen de aanleiding voor de opzet van de Kansenkaart. Hierin hebben vijf thema's prioriteit: sluiten van de kringIoop, biobased, duurzame producten & productieprocessen, PPP-management en procesefficiency. Gezamenlijk is een traject ontwikkeld dat de kansen voor de sector benoemt en de koers uitzet om in 2030 vooral in de keten vijfmaal het eigen energiegebruik aan energiebesparing te hebben gerealiseerd.

Innovatienetwerk Rubber- en kunststofindustrie