Politie Drenthe

Dinsdag 27 september 2011

Provincie Drenthe, 27-09-2011

Verkeersongevallen met materiële schade

EMMEN Maandagmiddag heeft op Oosterveldsestraat een verkeersongeval met materiële schade plaats gevonden. Een 19-jarige automobilist uit Valthe was de macht over het stuur verloren door waarschijnlijk een technisch defect aan de auto. De auto was plotseling onbestuurbaar geworden en kwam tot stilstand tegen een boom. De man raakte licht gewond en werd voor de zekerheid overgebracht naar een ziekenhuis in Emmen.

BEILEN Maandagochtend heeft op de A28 ter hoogte van Beilen een kop-staartaanrijding plaats gevonden. Daarbij waren vijf autos betrokken. Niemand raakte gewond. Twee autos moesten worden afgesleept en de overige voertuigen konden hun weg vervolgen.

Geparkeerde quad weggenomen

COEVORDEN Maandagmiddag tussen 12.00 uur en 13.00 uur is een geparkeerde quad aan de Weeshuisstraat weggenomen. Door het linkervoorwiel zat een ketting. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor. De politie heeft de zaak in behandeling en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900 8844.

Resultaten verkeerscontrole

REGIO De politie heeft maandag op verschillende plekken in de regio met behulp van een videoauto het verkeer gecontroleerd. In totaal werden drie bekeuringen uitgeschreven voor kleven. Een automobilist reed te snel en kreeg daarvoor een bekeuring. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet volgen van de verplichte rijweg en een automobilist kreeg een bekeuring voor langzaam rijden op de snelweg.

Gereedschap en onderdelen weggenomen

BARGER COMPASCUUM Tussen afgelopen zaterdag en maandag zijn onderdelen van een asfalteermachine en gereedschap weggenomen van een wegwerklocatie aan de Limietstraat. De schade bedraagt rond de 5400 euro. De politie heeft de zaak in behandeling en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900 8844.

Man slachtoffer van straatroof

RODEN Een 21-jarige man uit Oosterwolde (FR) is zondagochtend rond 04.00 uur slachtoffer geworden van een straatroof. De man kwam uit een uitgaanslocatie aan de Brink en achter een snackwagen kreeg de man plotseling een klap op zijn achterhoofd. Na een tweede klap ging de man onderuit en toen hij weer bij bewustzijn kwam, waren zijn portemonnee en gsm weggenomen. De man heeft aangifte gedaan bij de politie en de politie heeft de zaak in behandeling. Getuigen kunnen zich via 0900 8844 melden.

Mannen aangehouden voor auto-inbraak

RUINEN De politie heeft maandagmiddag twee mannen uit Amsterdam (21 en 35 jaar) aangehouden voor auto-inbraak. De politie had een melding gekregen dat langs de N375 bij Ruinen er in een auto was ingebroken en dat de daders in een auto er vandoor waren gegaan. Op basis van de melding en een signalement wist de politie het tweetal op de Hoogeveenseweg in Meppel aan te houden. De auto van de mannen werd in beslag genomen en daarin werden de gestolen goederen (koffer en jas) aangetroffen. De verdachten zitten vast en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Man rijdt kanaal in

ZWINDEREN Maandagavond is een 43-jarige man uit Hoogeveen met zijn personenauto het kanaal langs de Burgemeester Legroweg ingereden. De man wilde samen met een 28-jarige man uit Hoogeveen langs het kanaal gaan vissen. De man wilde zijn auto langs het kanaal keren en zette de automaat per ongeluk in de vooruit in plaats van de achteruit. De auto reed met de twee mannen er in vooruit het kanaal in. De mannen konden zelf uit de auto komen. De auto verdween in zijn geheel onder water.

Jongen beroofd van portemonnee

EMMEN In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 september is in de wijk De Rietlanden een 16-jarige jongen uit Emmen beroofd. Bij het winkelcentrum werd de jongen met geweld van zijn fiets getrokken en moest hij onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen zijn portemonnee afstaan. De twee onbekende overvallers gingen er vervolgens vandoor. De politie heeft de zaak in behandeling. De politie in Emmen wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze beroving, iets hebben gezien wat voor de politie van belang kan zijn. Men kan bellen met 0900 8844 of anoniem (Meld Misdaad Anoniem) met 0800 7000.

Auto in brand

HOOGEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie een melding binnen dat er een geparkeerde auto aan de Jan Dekkerstraat in brand stond. Ter plaatste stond inderdaad een auto in brand. Nadat de brandweer de brand had geblust, was het zichtbaar dat er een grijze container opgebrand was en deze lag voor de auto. De auto moest worden afgesleept.