Provincie Utrecht

Maak gebruik van subsidie cultuurparticipatie

Tot 1 oktober 2011 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen via de regeling Cultuurparticipatie van de provincie Utrecht. Projecten die de actieve deelname aan cultuur stimuleren, komen in aanmerking voor de subsidie.

De subsidieregeling Cultuurparticipatie is bedoeld voor culturele instellingen en organisaties die activiteiten organiseren, die de actieve deelname aan cultuur van inwoners van de provincie utrecht stimuleert. Dat kan zijn op het gebied van amateurkunst, maar ook bijvoorbeeld op het terrein van erfgoed, volkcultuur of een mengeling hiertussen. Doel is zo veel mogelijk inwoners de mogelijkheid te bieden actief deel te laten nemen aan cultuur. Actieve betrokkenheid biedt weer eens een heel andere beleving dan het bezoeken van bijvoorbeeld een voorstelling, museum of een archeologische vondst .

Programma

Het programma Cultuurparticipatie van de provincie loopt nu bijna drie jaar en tot nu toe zijn al zo'n 40 projecten door de provincie gehonoreerd. In het programma kiezen we tevens voor het stimuleren van gemeenten met 'convenanten' op het gebied van Cultuurparticipatie en hebben de meeste gemeenten inmiddels een convenant met ons afgesloten.

Idee bespreken

De provincie Utrecht is vooral op zoek naar projecten op het gebied van amateurkunst, cultuureducatie en volkscultuur, erfgoed en cross-overs hiertussen. Neem voor meer informatie contact op met de Cultuurscout om je idee te bespreken. Stuur een mail naar cultuurscout@zimihc.nl of kijk op: www.provincie-utrecht.nl/cultuurparticipatie.

Voor vragen over de convenanten met gemeenten:
rosa.ramondt@provincie-utrecht.nl of
chantal.van.doorn@provincie-utrecht.nl