Ingezonden persbericht


Persbericht

& lekker & persoonlijk & voor iedereen & goed voor de cacao- en suikerboeren

Fair Trade Original introduceert de eerste chocoladel&tter voor iedereen

Culemborg, 27 september 2011 - Fair Trade Original introduceert deze Sinterklaas de eerste chocoladeletter voor iedereen. Met de `&' is er nu een letter die geschikt is voor je hele familie en vriendenkring. Van je beste vriendin en je grootouders tot die geheime liefde en aardige collega. Op de verpakking van de nieuwe `chocoladel&tter' kun je namelijk een persoonlijke boodschap schrijven. Dus vind je je partner `lief & lekker' of wens je `opa & oma' een fijne Sinterklaas? Verras diegene dan met een persoonlijke chocoladel&tter. Met de nieuwe letter maak je meerdere mensen blij. Ook de cacao- en suikerboeren in Afrika en Latijns-Amerika worden er beter van. En dat is precies waarom juist Fair Trade Original met deze bijzondere letter komt. Zoet & soms stout ,,Voor Bram & Lisa, ,,van Sint & Piet, ,,Veel liefs & een kus. De chocoladel&tter is voor iedereen en elke keer weer anders. Omdat je er een persoonlijke boodschap aan kunt meegeven zijn de mogelijkheden eindeloos. Verras je nichtje die `zoet & soms stout is, wens je schoonouders ,,een fijne Sinterklaas & Kerst, bedank je beste vriendin die door ,,dik & dun voor je klaarstaat of laat je geheime liefde weten dat je hem of haar ,,woest & aantrekkelijk vindt. Niemand wordt vergeten "De &, of ampersand, is een soort vergeten letter. Ooit werd de & beschouwd als de 27e letter uit het Latijnse alfabet. Door deze letter te herintroduceren, laten we zien dat niemand wordt vergeten. Als je deze letter koopt, worden de cacao- en suikerboeren in Afrika en Latijns-Amerika daar beter van. Zij kunnen rekenen op eerlijke handelsvoorwaarden en een ontwikkelingspremie. Boeren beslissen zelf mee waaraan deze premie wordt besteed, bijvoorbeeld aan de versterking van hun organisatie, landbouwtrainingen of de aanleg van elektriciteit in het dorp", vertelt Mike Jansen, algemeen directeur van Fair Trade Original.

De chocoladel&tter van Fair Trade Original is gemaakt van 135 gram melkchocolade en vanaf 15 oktober verkrijgbaar voor 2,49 euro. Kijk op www.fairtrade.nl voor de verkooppunten.



Over Fair Trade Original Fair Trade Original bestaat sinds 1959 en is de grondlegger van de ontwikkelingshandel, een initiatief dat wereldwijd navolging heeft gevonden. Door ontwikkelingshandel vinden producten van boeren, ambachtslieden en van bedrijven met een goed sociaal beleid, hun weg naar de exportmarkt. Dit schept werkgelegenheid waardoor de welvaart van de mensen zelf, van hun dorp en soms zelfs van de hele regio stijgt. Fair Trade Original koopt de producten onder faire handelsvoorwaarden in bij haar handelspartners en biedt hen ondersteuning op het gebied van productontwikkeling, productietechnieken, logistiek en marketing. Vervolgens verkoopt Fair Trade Original de producten door aan supermarkten, warenhuizen, Wereldwinkels, WAAR-winkels en webwinkels.

Einde persbericht


Noot voor redacties

Voor meer informatie (