Gemeente Lansingerland

Open huis nieuwe gemeentehuis druk bezocht

Afgelopen zaterdag stelden we het bouwterrein van het nieuwe gemeentehuis in Bergschenhoek voor de laatste keer voor de oplevering open voor belangstellende inwoners. En daar werd gretig gebruik van gemaakt! Zo'n vijfhonderd inwoners namen de moeite om het nieuwe gemeentehuis te bekijken. Ook de fietstocht van de Acht van Lansingerland stopte bij het gemeentehuis.

Publiekshal
In de publiekshal konden inwoners het atrium bewonderen. De ruimtelijke, transparante en toegankelijke hal maakte veel indruk op inwoners. Veel bezoekers maakten een praatje met de medewerkers van de gemeente, van VBK (de bouwer) en van Van Heeswijk architecten die een toelichting gaven.

Kantoorgebouw
Via de steigertrap konden inwoners ook naar de bovenste laag van het kantoorgebouw. Hier zijn al duidelijk de muren en contouren van de kantoren voor de ambtenaren te zien. Ook hier werd een toelichting gegeven.

Followersmeeting
Wethouder ten Kate had zijn `followers' op Twitter uitgenodigd voor een persoonlijke rondleiding door het gemeentehuis. Een groep van 20 inwoners maakte hier gebruik van en kregen alle details van het nieuwe pand te zien en te horen.

Wethouder ten Kate met zijn Twitter followers

Rondleiding in gemeentehuis

Rondleiding in gemeenthuis

Foto's
Benieuwd hoe de bouw verloopt? Volg het op onze website.