Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk aan den Ijssel - Nieuwerkerkers bekennen bekladdingen

Nieuwerkerk aan den Ijssel, 27-09-2011 o De twee Nieuwerkerkers van 19 en 22 jaar die donderdag 22 september zijn aangehouden in verband met de bekladdingen in hun woonplaats hebben inmiddels een volledige bekentenis afgelegd. De verdachten zullen zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

De verdachten meldden zich afgelopen donderdag op het politiebureau in Nieuwerkerk aan den IJssel, omdat zij zichzelf hadden herkend op camerabeelden die woensdag zijn vrij gegeven.

In het verdere onderzoek heeft de Politie Hollands Midden bij één van de verdachten thuis spuitbussen verf aangetroffen en een schets die gedeeltelijk overeenkomt met de tag Frits. Ook is er op de route van het graffitispoor een lege spuitbus verf gevonden. Deze spuitbus is van hetzelfde merk als enkele spuitbussen die bij de verdachte thuis zijn aangetroffen. De technische recherche doet onderzoek naar eventuele vingerafdrukken op deze spuitbus.

Burgemeester Kats van de gemeente Zuidplas: Ik ben blij dat we de zaak samen met politie en openbaar ministerie hebben aangepakt waardoor er nu twee verdachten zijn aangehouden die hebben bekend. Mooi dat dit incident voor de samenleving is opgelost. De kosten van de bekladdingen worden op de daders verhaald.

Logo OM

logo zuidplas