Nieuwe app geeft MKB toegang tot iPad en iPhone

Persbericht van PR Newswire

CULEMBORG, Nederland and KATHMANDU, Nepal, September 27, 2011 /PRNewswire/ --

Javra Software lanceert gratis applicatie voor online bedrijfscatalogussen

Dankzij een nieuwe app van het Nederlandse Javra Software kunnen bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) gratis hun producten onder de aandacht brengen bij gebruikers van de iPad en iPhone. Via de iTouch Catalog applicatie kunnen ze bedrijfscatalogussen online zetten en onderhouden. Klanten kunnen browsend op hun iPhone of iPad eenvoudig zoeken in miljoenen producten.

Voor veel MKB-bedrijven is het onbetaalbaar en veel te ingewikkeld om zelf een app voor de iPad of iPhone te maken. De iTouch Catalog geeft hen, maar ook grotere bedrijven, toegang tot die groeiende consumentenmarkt. "Je kunt binnen drie minuten met je bedrijf op de iPad zitten en meedoen. Dat is ongekend," stelt commercieel directeur René Verspuij van Javra.

Het principe is simpel. Bedrijven laden hun catalogussen op via http://www.itouchcatalog.com, compleet met foto's en productinformatie. Consumenten laden in de Appstore de iTouch Catalog app en krijgen daarmee toegang tot de catalogussen van de bedrijven, waarin ze op een eenvoudige manier kunnen zoeken, net zoals in een echte winkel. Ze kunnen door bedrijfstakken en branches browsen op zoek naar schoenen, kleding, autodealers, horloges, huishoudelijke artikelen of welke producten dan ook. Ook zoeken op trefwoord is mogelijk.

Wanneer steeds meer bedrijven meedoen en steeds meer consumenten de app gebruiken, ontstaat in de toekomst de grootste online winkel voor MKB op iPad of iPhone. Het is mogelijk om de producten direct te bestellen of te betalen door een link naar de eigen webshop.

De app biedt bedrijven ook de mogelijkheid onderling zaken te doen volgens een gesloten business to business catalogusmodel waarbij bijvoorbeeld vertegenwoordigers met de iPad en iTouch catalogus op pad gaan naar klanten. Omdat Javra bedrijven wil helpen in het gebruik van social media, is de app zo gebouwd dat gebruikers een product uit een catalogus met één druk op de knop kunnen sharen op Facebook of Twitter. "Gebruikers van social media zijn wars van reclame. Op deze manier laat je het aan de consumenten over om jouw product te Facebooken," legt Verspuij uit.

Volgens Javra is de app een voorbeeld van innovatie. Verspuij: "Ik zit al twintig jaar in de IT en voor het MKB is dit er nog niet. De app blinkt uit in laagdrempeligheid, zowel voor bedrijven als consumenten. Je gaat als MKB-bedrijf geen 20.000 euro steken in het ontwikkelen van een eigen app; op deze manier heb je zonder investering toch volledig toegang tot de iPhone en iPad." Uitgebreide en op maat aangepaste versies met professionele back office koppelingen zijn op aanvraag te realiseren.

Javra Software werd opgericht in 1999 en heeft sinds 2006 een kantoor in Kathmandu in Nepal dat ingezet wordt bij de ontwikkeling van software. Het bedrijf telt ruim honderd werknemers.

Meer informatie: http://www.itouchcatalog.com

Javra Software

Noot voor redacties

CONTACT:

Razende Robot Reporter