KNHS

Nieuwe cursus Mentale training voor wedstrijdruiters 26 september 2011
sanne beijerman.jpg

ERMELO (KNHS) In november gaat de KNHS van start met een speciale cursus om de mentale vaardigheden van wedstrijdruiters te verbeteren. Deze cursus is bedoeld voor ruiters die het beste uit zichzelf en hun paard willen halen. Die bijvoorbeeld snel afgeleid zijn, of juist te geconcentreerd. Of die last hebben van spanningen voor of tijdens de wedstrijd of waarvan hun paard thuis tijdens de training heel anders reageert dan op het wedstrijdterrein. De cursus vindt plaats op het KNHS-centrum in Ermelo en wordt verzorgd door sportpsychologe Sanne Beijerman.

Mentale training richt zich op het ontwikkelen en toepassen van mentale vaardigheden die nodig zijn om een goede prestatie neer te zetten. Het doel van de cursus is om het spanningniveau van jezelf en je paard te herkennen en te optimaliseren. Daarnaast leer je ontspanningstechnieken, doelen stellen, negatieve gedachtes te controleren en krijg je tips om je concentratie te bewaren. Ook het visualiseren en de juiste voorbereiding op de wedstrijd wordt uitvoerig behandeld.
De cursus bestaat uit vijf lesavonden. Na de derde les volgt een praktijkavond waarbij de geleerde theorie in praktijk wordt toepast. Sanne Bijermans begeleidt de deelnemers tijdens deze training met tips en adviezen. Hierdoor wordt zichtbaar aan welke onderdelen nog gewerkt kan worden om tot betere resultaten te komen.

Sanne Beijerman is sportpsychologe, instructrice en Grand Prix dressuuramazone. Als sportpsychologe is Sanne aangesloten bij de VSPN en geaccrediteerd om sporters mentaal te begeleiden tot Olympisch niveau. Zij is als docente werkzaam bij de Vrije Universiteit van Amsterdam voor de Postdoctorale Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog.

De cursus gaat van start op dinsdagavond 15 november en wordt gehouden in de leslokalen van het KNHS-centrum in Ermelo. De avonden waarop de cursus wordt gehouden zijn: 15, 29 november,
13 december 2011, 10 & 24 januari 2012. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot circa 22.00 uur. De kosten voor de cursus bedragen 395,-- per persoon inclusief BTW en consumpties. Deelnemers die minimaal vier avonden aanwezig zijn geweest ontvangen een getuigschrift als bewijs van deelname.

Aanmelden kan via een inschrijfformulier. Na ontvangst van het inschrijfformulier wordt een bevestiging gestuurd. Het inschrijfgeld moet van tevoren per acceptgiro worden voldaan. In het geval van te weinig deelnemers bij aanvang van de cursus, behouden wij ons het recht voor deze cursus te annuleren of te verschuiven.