Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 27 september 2011

realiseren. Om dit te kunnen realiseren is er een bestemmingsplan nodig. Het voorontwerpbestemmingsplan (VOBP) ligt van 22 september t/m 7 oktober ter inzage in de stadswinkel (Martinbaan 2) of is te raadplegen via de website van de gemeente (www.nieuwegein.nl/windpark). Gedurende deze termijn kan een ieder een inspraakreactie indienen.

Belangrijke stappen op weg naar windpark Nieuwegein

Nieuwegein streeft ernaar in 2040 een klimaatneutrale, duurzame stad te zijn. Eén van de initiatieven die hieraan bijdraagt is het realiseren van Windpark Nieuwegein: 5 windturbines tussen bedrijvenpark Het Klooster en Rijksweg A27. Wethouder Hans Reusch: "Nieuwegein ziet het windpark als een symbool voor Duurzaam Nieuwegein. Het windpark past ook uitstekend bij de uitstraling van het duurzame bedrijvenpark Het Klooster waar we groene ondernemers willen aanspreken." Al in 2005 stemde de gemeenteraad unaniem in met de ontwikkeling van deze windturbines. Reusch: "De afgelopen jaren hebben we stappen gezet in de verdere ontwikkeling. Eneco is de partij met wie de gemeente samenwerkt."

Inspraaktraject

Het inspraaktraject voor Windpark Nieuwegein ziet er tot eind dit jaar globaal als volgt uit:

* inspraakprocedure voorontwerpbestemmingsplan van 22 september t/m 7 oktober 2011 (Ook als u geen gebruik maakt van deze inspraakmogelijkheid, kunt u later in het traject nog uw zienswijze indienen.)

* informatiebijeenkomst voor belangstellenden eind oktober
* inspraakprocedure ontwerpbestemmingsplan (OBP) vanaf half november 2011 (gedurende 6 weken).

Meer informatie

Het laatste nieuws over het windpark Nieuwegein, het proces en de planning, vindt u op www.nieuwegein.nl/windpark. De formele bekendmakingen, zoals berichten over inspraakmogelijkheden, zienswijzen en beroepsmogelijkheid, worden geplaatst in de Molenkruier en het Houtens Nieuws.

Reacties

---

0 reactie(s)
|
reageren