Politie Noord- en Oost Gelderland

     Harderwijk - Tiener aangehouden voor winkeldiefstal       
De politie heeft maandag 26 september een 17-jarig meisje verhoord voor het stelen van een hoeveelheid snoep uit een supermarkt aan de P.C. Hooftplein in Harderwijk.

Een oplettende caissière zag het meisje uit Harderwijk met een gevulde tas snoep langs de kassa lopen, zonder dat zij dit afrekende. De winkelmedewerkster sprak het meisje hierna aan. Ze werd meegenomen naar de kantoorruimte van de supermarkt en de politie werd ingelicht. In de tas bleek een hoeveelheid snoep met een waarde van zo'n 16 euro te zitten. De agenten namen haar voor verhoor mee naar het politiebureau. Het meisje wordt doorverwezen naar het bureau HALT.

2011135648

     Harderwijk - Geld weg bij woninginbraak                   
Op maandagmiddag 26 september is er ingebroken in een woning aan de Alberdingk Thijmlaan in Harderwijk. Er is ondermeer geld gestolen.

Een bewoonster ontdekte de inbraak rond 16.15 uur. Er is een deur geforceerd om binnen te komen. Bij de inbraak is ondermeer geld weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

2011135748

     Vaassen - Diefstal van airbags uit auto's                 
In de nacht van zondag op maandag 26 september zijn er uit meerdere auto's in Vaassen airbags gestolen. De politie onderzoekt de diefstal.

De politie kreeg maandagmorgen de eerste melding van een diefstal uit een auto aan de Manegeweg in Vaassen. De eigenaar ontdekte dat er een ruit vernield was en er bleek een airbag en navigatiesysteem te zijn gestolen. Even later kreeg de politie een tweede melding van diefstal, waarbij er uit een auto aan de Vriezinnenstede in Vaassen airbags waren gestolen. 's Middags kreeg de politie een derde melding, waarbij er eveneens een airbag uit een auto weg was. Deze auto stond geparkeerd aan de Wagenmakersstraat in Vaassen. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstallen en is op zoek naar tips en getuigen.

2011135373, 2011135439, 2011135519 en 2011135396

     Heerde - Hennepkwekerij ontmanteld                        
De politie heeft maandag 26 september een hennepkwekerij ontmanteld in een schuur aan de Sprengenweg in Heerde. Enkele honderden planten en een hoeveelheid apparatuur voor het kweken van hennep werd in beslag genomen. Een onderzoek naar de kweker wordt voortgezet.

De politie controleerde rond de middag de schuur, nadat er meldingen over een sterke wietlucht binnen kwamen. In de schuur werden ruim 500 hennepplantjes aangetroffen en een grote hoeveelheid apparatuur voor het kweken van hennep. Dit bestond uit ondermeer lampen, ventilatoren, luchtpompen, filters, reflectoren en verwarmingselementen. Ook bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Alle planten zijn in beslag genomen en de apparatuur werd meegenomen voor vernietiging. Een onderzoek naar de verdachte loopt nog.

2011135652

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(


---- --