Gemeente Ede

vrijdag, 23 september 2011

Ambtenaren Ede gaan gezond, snel en geluidloos de probeerweken door

info@ede.nl

De gemeente Ede profileert zichzelf met de onderwerpen groen, gezond en actief. Ambtenaren van de gemeente Ede gingen daarom gratis een week lang met de e-fiets of e-scooter naar hun werk. Een duurzame vervanging van de auto door een alternatief dat gezond, snel en geluidloos is. Ambtenaar op e-scooter tijdens Probeer Weken

Ambtenaar op e-scooter tijdens Probeer Weken

De Probeer Weken zijn een initiatief van de Bereikbare Vallei. De bedoeling is om automobilisten te stimuleren de auto te laten staan en te kiezen voor een CO2 neutraal alternatief. In overleg met de Bereikbare Vallei kunnen werkgevers vijf e-fietsen en vijf e-scooters krijgen om deze voor bepaalde tijd beschikbaar te stellen aan hun werknemers. Zodat zij uit kunnen proberen hoe het duurzame reizen bevalt. De gemeente Ede maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid om haar werknemers een duurzame transportwijze aan te bieden.

Bij de gemeente Ede duurden de Probeer Weken drie weken. Elke week konden tien ambtenaren van de gemeente Ede een e-fiets of e-scooter lenen. Deze zijn er in samenwerking met de Bereikbare Vallei gekomen. De Bereikbare Vallei stimuleert forensen in de regio Food Valley om slim te reizen en slim te werken. Dat slim reizen, dat begrijpen ze in Ede wel. Ruim 30 medewerkers van de gemeente Ede maakten dankbaar gebruik van de e-scooter en de e-fiets.

En slim reizen is slim op meerdere manieren. Het is goed voor de natuur en voor jezelf. Mensen die op de fiets naar hun werk gaan verzuimen minder en blijven fitter. Ook zijn mensen met de e-fiets of e-scooter goedkoper uit dan met de auto. En e-scooters zijn heerlijk stil en schoon. Zo kiest de gemeente Ede voor een CO2 neutrale vervoerswijze waar iedereen bij gebaat is. Citymarketing Ede is blij met deze keuze. Marieke Lameris: "Het laat zien dat Ede serieus bezig is met de onderwerpen groen, gezond en actief."

Wie schrikt van het idee om iedere dag op de fiets naar zijn werk te moeten kan een voorbeeld nemen aan de Edese ambtenaren. Er waren er bij die iedere dag van Arnhem naar Ede op en neer gingen. Een rit van bijna 20 kilometer met het nodige klimmen en dalen. Dat gaat prima, op de e-fiets.