Wagenpark Enexis uitgebreid met 30 elektrische Mercedes E-voertuigen

Persbericht van Enexis B.V.

Netbeheerder schaart zich in rijtje van bedrijven met grootste e-wagenpark

Wagenpark Enexis uitgebreid met 30 elektrische Mercedes E-voertuigen

Netbeheerder Enexis heeft haar wagenpark uitgebreid met dertig elektrische Mercedes-voertuigen, zogenaamde E-Cell. Tijdens de beurs Ecomobiel ondertekenden Martin Hegeman, directeur divisie Mercedes-Benz Cars en Rene Pruijssers, directeur Infra Products van Enexis hiertoe een overeenkomst. Door de levering van de dertig voertuigen, waarvan 18 A Klasse-modellen en 12 Vito's schaart Enexis zich in het rijtje van bedrijven met het grootste e-wagenpark van Nederland.

De afname van dertig elektrische Mercedes e-voertuigen kan worden gezien in het licht van de voorbeeldfunctie die Enexis graag op het terrein van elektrisch vervoer wil vervullen. "Maar vooral is het een belangrijk onderdeel rond de ontwikkeling van het zogenaamde 'slimme netwerk'. Dit moet ervoor zorgen dat consumenten straks op grote schaal hun auto kunnen opladen", benadrukt Rene Pruijssers. De afname van dertig elektrische Mercedes e-voertuigen staat dan ook niet op zichzelf. "Het maakt deel uit van de een reeks initiatieven waarmee Enexis de energietransitie ondersteunt", legt Rene Pruijssers uit. "We richten ons daarbij op drie focusgebieden: duurzame netwerken, inzicht in energieverbruik en Enexis duurzaam. Elektrisch vervoer hoort bij Enexis Duurzaam, een van de initiatieven waarbij wij zelf voorop willen lopen. Duurzame kantoorgebouwen en auto's op Groen Gas voor medewerkers zijn daar andere voorbeelden van.

Van de nieuwe Enexis E-cell voertuigen zullen de Vito's als monteursbus bij uitvoerende werkzaamheden worden ingezet. De A Klasse-modellen worden inzet bij de meteropnamedienst en een deel wordt toegevoegd aan het personenleasewagenpark. Alle voertuigen gaan vanaf begin oktober volledig in Enexis-huisstijl de weg op.

Over Enexis
Enexis is de onafhankelijke netbeheerder in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland (Noordoostpolder), Overijssel, Noord-Brabant en Limburg. Enexis is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energiedistributie-netwerken. Daarmee is Enexis de schakel tussen de 2,6 miljoen klanten en de energieleveranciers. Het bedrijf staat met ongeveer 4.100 medewerkers voor een veilige, duurzame, betrouwbare en betaalbare energielevering. Het hoofdkantoor is gevestigd te Rosmalen.

Links:
http://www.enexis.nl

Noot voor redacties


Enexis B.V.

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter