Gemeente Veenendaal


Opening Praktijkcentrum Veenendaal

Donderdag 22 september vond de aftrap plaats van het Praktijkcentrum Veenendaal. Het Praktijkcentrum Veenendaal richt zich op jongeren in het kader van de Wet Investering Jongeren (WIJ) en is gehuisvest bij voetbalvereniging DOVO. Wethouder Henk van Soest verrichtte donderdag de officiële opening.

De gemeente voert de Wet Investering Jongeren uit. Voor jongeren die een uitkering aanvragen is het de doelstelling dat zij terugkeren naar school, een leerwerktraject gaan volgen of een reguliere baan vinden. Door te investeren in deze jongeren vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt en wordt het risico dat ze op lange termijn afhankelijk zijn van een uitkering, aanzienlijk verkleind.

Vervolgtraject
Het praktijkcentrum is een samenwerkingsverband tussen Flexpay, Prodies en ROC A12. Het project wordt gefinancierd door de gemeente Veenendaal, middelen uit het actieplan jeugdwerkloosheid en het Europees sociaal fonds. De insteek van het praktijkcentrum is om de jongeren intensief te begeleiden in een praktijkgerichte omgeving, afgestemd op hun persoonlijke behoeften. De jongeren zijn minimaal 20 tot 30 uur per week actief in het Praktijkcentrum. Bekwaamheden en wensen van jongeren worden in kaart gebracht, zodat een passend vervolgtraject kan worden geboden. Het streven is hen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, te bemiddelen naar werk of een vervolgopleiding. Het merendeel van de jongeren stroomt door naar een opleiding of krijgt een (gesubsidieerde) baan.

Het Praktijkcentrum is gevestigd op het sportveldencomplex van DOVO aan de Verlengde Sportlaan 5 in Veenendaal. Tijdens het traject kunnen de jongeren ook sporten en worden ze ingezet voor (onderhouds)werkzaamheden aan het sportcomplex en andere projecten in Veenendaal.

Â

Â