Genomineerden Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider bekend

Persbericht van SH&M

Kenniscentrum SH&M is weer van start gegaan met de verkiezing Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider in de hout- en meubelbranche. Ook dit jaar hebben de regioteams van opleidingsadviseurs hun beste leerbedrijven en praktijkopleiders voorgedragen voor nominatie. Hierdoor strijden de regio's Noord-Oost, Noord-West en Zuid tegen elkaar voor de felbegeerde titel.

De opleidingsadviseurs zijn echte kenners wanneer het gaat om de kwaliteit van erkende leerbedrijven. De adviseurs hebben regelmatig contact en komen bij alle ruim 3.000 leerbedrijven over de vloer. Zij zijn dus de aangewezen personen om te beoordelen welk bedrijf hoog scoort op de criteria leerling, praktijkopleider, investering in opleiden, innovatie en samenwerking en relatie met de omgeving. De praktijkopleiders worden beoordeeld op de criteria deskundigheid, stimulator en inspirator en organisatorisch vermogen.

Voor de verkiezing Beste Leerbedrijf in de hout- en meubelbranche zijn genomineerd:
Regio Noord- West :Schilte Houtbewerking te IJsselstein Regio Noord- Oost :Vorm Martini BV te Groningen Regio Zuid :Hoogendoorn MBI BV te Werkendam

Voor de verkiezing Beste Praktijkopleider in de hout- en meubelbranche zijn genomineerd:
Regio Noord- West : Ton van Bierstraten - Mulder Shipyard te Voorschoten
Regio Noord- Oost : Sam Nierop - De Esdoorn te Wolvega Regio Zuid : Wim Snepvangers - Trappenfabriek Vermeulen te Etten-Leur

Ook dit jaar worden de winnaars gekozen door een deskundige jury. De jury van 2011 bestaat uit Dick Roodenrijs van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten, Cas van Kamperdijk van ROC van Twente en Lex Raadgever van CNV Vakmensen. De jury bezoekt medio oktober alle genomineerde leerbedrijven en praktijkopleiders. De uitslag wordt bekend gemaakt op donderdag 17 november tijdens de SH&M Relatiedag bij HMC mbo Vakschool te Amsterdam.

SH&M nomineert ook dit jaar de winnaar van de verkiezing Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider voor de landelijke verkiezing van het ministerie van OCW. Deze verkiezingen worden georganiseerd door Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra. De criteria voor de verkiezingen zijn opgesteld door Colo en worden door alle 17 kenniscentra gehanteerd.

*

Links:
http://www.shm.nl



Razende Robot Reporter