Gemeente Zutphen

Winnaar Zutphense Toekomstprijs

home - Actueel

De Dag van de Duurzaamheid op de Kaardebol werd afgelopen zondag druk bezocht. Ongeveer 1500 bezoekers genoten van de zon en lieten zich inspireren door de activiteiten en demonstraties. Er werd volop gediscussieerd over de mogelijke toekomst van de Kaardebol. Kinderen knutselden van afval en natuurlijke materialen. En de tuin stond, zoals elk jaar, prachtig in bloei. De combinatie van informatie en ontspanning blijken de succesformule van dit evenement dat voor de 12de keer plaats vond.

Winnaar Zutphense Toekomstprijs 2011

Traditioneel hoogtepunt van de dag was de uitreiking van de toekomstprijs. De winnaar van 2011 is Rik Altena met zijn project: leerlingen besparen energie op school. Tijdens dit project doen leerlingen van het voortgezet onderwijs energieonderzoek op hun eigen school. Een ervaren energieadviseur begeleidt hen daarbij. Rik Altena vertelt: "Ze leren over duurzaamheid en energiebesparing, met moderne apparatuur. Niet uit een boekje, maar in de praktijk". Wethouder Hans la Rose overhandigde hem een cheque van EUR750,-.

De gedeelde tweede prijs ging naar de projecten "Milieuvenster" en "Solarblitz". Barend de Voogd, initiatiefnemer van milieuvenster leent inwoners van Zutphen een bijenkastje uit. Zo kunnen zij het leven van deze insecten volgen en ervaren hoe het is om bijen te houden. De energiewerkgroep van Transition Town Zutphen organiseert een Solarblitz . Doel van dit project is om met zoveel mogelijk huishoudens gezamenlijk zonnepanelen in te kopen en bij elkaar op de daken te installeren. Beiden projecten ontvangen EUR250,-.

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid bracht ook het publiek zijn stem uit. Wethouder Withagen overhandigde de publieksprijs aan Solarblitz.