Gemeente Son en Breugel


startende ondernemers Son en Breugel en Nuenen groot succes!

Druk bezochte bijeenkomst voor startende ondernemers Son en Breugel en Nuenen groot succes!

Startersbijeenkomst

Ruim 120 geïnteresseerden waren maandag 26 september 2011 aanwezig in het Klooster van Nuenen bij de bijeenkomst voor startende ondernemers. Deze bijeenkomst was bedoeld voor zowel pas gestarte ondernemers als mensen die overwegen een bedrijf te starten en werd georganiseerd door de gemeenten Son en Breugel en Nuenen, Kamer van Koophandel Brabant, de Rabobank en de ondernemers-verenigingen van Son en Breugel en Nuenen. Uit de vele positieve reacties tijdens de avond bleek dat de aanwezigen het compacte maar ook gevarieerde programma zeer waardeerden. Deze positieve reacties vragen zeker weer om een vervolg in 2012.

Presentaties
Wethouder Pero van de gemeente Nuenen verzorgde de aftrap waarna Anne Raaijmakers in sneltreinvaart de toegevoegde waarde van social media als marketingtool voor ondernemers belichtte. Door de interactie met de zaal werd direct duidelijk dat een grote meerderheid van de aanwezigen al actief is met social media. De vele tips van Anne werden dankbaar in ontvangst genomen.

Vervolgens betrad Yolanda Eijgensteijn het podium. Zij is een bekend entrepreneur die met haar bijdrage over enthousiasme en presentatie de zaal vertelde over haar kijk op succesvol ondernemen. Zij wisselde humoristische momenten af met serieuze en bruikbare tips. Aansluitend sloot wethouder John Frenken het formele deel van de avond af met een luchtige terugkijk op de presentaties. Hij vertoonde een videoclip waarin de snelheid van veranderingen in onze wereld werd getoond. Hij sloot af met de boodschap dat iedere dag nieuwe kansen biedt want morgen is alles anders.

Informatiemarkt en netwerkborrel
De deelnemers bezochten de vele organisaties en bedrijven op de informatiemarkt waar naast ondernemersorganisaties ook een aantal recent gestarte ondernemers hun ervaringen deelden met geïnteresseerden. Na het verzamelen van alle informatie was er gelegenheid om het netwerk te vergroten tijdens de afsluitende netwerkborrel.