Gemeente Eindhoven

Daklozendiner wederom een succes
Op zaterdag 24 september vond het jaarlijkse Daklozendiner plaats. Daklozen hebben geen makkelijk bestaan. Om hen toch eens in het zonnetje te zetten, is er sinds vijf jaar een Daklozendiner. Voorheen was de organisatie ervan in handen van de gemeente. Dit jaar had de gemeente de organisatie ervan voor het eerst overgedragen aan de dak- en thuislozen zelf, verenigd in de Klankbordgroep Dak- en Thuislozen Eindhoven (KDET). Met ondersteuning van de gemeente en het Eindhovens Studenten Corps.

Het diner is in de praktijk een uitgebreide barbecue en vond plaats in De Bunker van 11.00 tot 17.00 uur. Muziek (DJ Ramon en de band Brutal Honisty) en de mogelijkheid tot karaoken maakten het feestje compleet.

Het was een dag waar de daklozen het zelf voor het zeggen hadden en waar geen hulpverleners bij aanwezig waren. Juist daardoor zijn er 80 mensen geweest. Het was echt hun feestje. De gezellige ontspannen sfeer zorgde ervoor dat iedereen het goed naar zijn zin had en dat er geen onvertogen woord viel.