Travel Unie International Nederland N.V.

ARKEFLY VERWELKOMT MILJOENSTE PASSAGIER

Schiphol-Rijk, 27 september 2011 â Vanmorgen is de miljoenste ArkeFly passagier van dit jaar verrast bij de incheckbalie van ArkeFly op Schiphol. 2011 is het eerste jaar dat er meer dan een miljoen passagiers met ArkeFly reizen. De gelukkige vakantiegangers zijn de heer Van Wallenburg en mevrouw De Pagter uit Domburg die op het punt stonden naar Curaçao te vertrekken. Rapper Ali B en Hans van de Velde, Director Operations van ArkeFly, stonden het koppel op te wachten bij de incheckbalie van de airline.

Ali B trakteerde het echtpaar op een kort optreden en cadeaus: een reischeque ter waarde van 2000 euro, bloemen en een reistas vol cadeautjes. Bovendien kregen de twee gelukkige passagiers een upgrade naar de Premium Comfort Class (retour) en werden ze uitgenodigd voor een bezoek aan de cockpit. Daarnaast kreeg het stel een privé transfer naar hotel Chogogo op Curaçao aangeboden en een eilandtour.

ArkeFly, de luchtvaartmaatschappij van TUI Nederland, heeft een flinke groei doorgemaakt sinds de start in 2005. De vloot bestaat nu uit negen eigen vliegtuigen, vijf Boeings 737-800 en vier Boeings 767-300ER. In november dit jaar zal een vijfde Boeing 767 worden toegevoegd, waardoor de eigen vloot dan op tien toestellen komt. Niet alleen het aantal vliegtuigen neemt toe, het aantal bestemmingen ook. ArkeFly vliegt naar meer dan zestig bestemmingen in vijf werelddelen. De nieuwste ArkeFly bestemming is de Amerikaanse westkust. Vanaf juni 2012 vliegt ArkeFly voor het eerst naar San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. De airline heeft een belangrijke toegevoegde waarde voor Schiphol, omdat ArkeFly vanaf zomer 2012 op maar liefst 17 bestemmingen vliegt waarop door geen enkele andere airline rechtstreeks gevlogen wordt vanuit Amsterdam.