Gemeente Overbetuwe

slag tegen zwerfafval

Hengelsportvereniging De Rietvoorn aan de slag tegen zwerfafval

Logo Overbetuwe Schoon Al meer dan tien jaar geeft hengelsportvereniging De Rietvoorn uit Elst het goede voorbeeld. Zo ook afgelopen zaterdag, 24 september. Met 10 jeugdleden hebben zij de oevers van de Linge zwerfafvalvrij gemaakt. "Hengelsporters zijn echte natuurliefhebbers. Hier oefenen wij onze hobby uit. Zwerfafval hoort in dat gebied zeker niet thuis!" aldus Jan Bosch, voorzitter van de hengelsportvereniging. "De jongeren leren dat zwerfafval door mensen zelf veroorzaakt wordt. Zij denken wel een tweede keer na voor ze iets op straat of in de berm gooien. Wij ruimen ook meteen het vuil van anderen op, ook op dagen dat we geen schoonmaakactie hebben".

Gemeente Overbetuwe ondersteunt de hengelsportvereniging bij deze schoonmaakactie. De club leent vuilgrijpers en -prikkers en vuilniszakken. Het verzamelde vuil wordt gratis afgevoerd door de gemeente. Het resultaat was ernaar, naast maar liefst 12 zakken vuil, werd er tevens door ons aangetroffen en afgevoerd: een palet, een oude videorecorder, laminaat planken en 3 stuks termopain ramen.

Overbetuwe Schoon
Overbetuwe waardeert initiatieven uit de gemeenschap om de omgeving schoon te houden. Onder het motto `Overbetuwe Schoon' worden inwoners en verenigingen al jaren betrokken bij het zwerfafvalprobleem. Jaarlijks reikt de gemeente een geldprijs uit voor `De Schoonste kern van Overbetuwe'. Iedere Schoonmaakactie tegen zwerfafval doet automatisch mee in deze verkiezing. Wilt u zelf ook aan de slag en kans maken op de prijs? Neem dan contact op met de gemeente (tel. 0481 362 300 of info@overbetuwe.nl).

Zwerfafval De Rietvoorn

Foto: Dennis Harmsen