Swingende flashmob 'Kan niets zien' in Rotterdam

Persbericht van Stichting Oogfonds Nederland

Rotterdam, 27 september 2011 - Ruim 100 slechtziende, blinde en goedziende mensen voerden zondag geblinddoekt en dansend een flashmob uit op het Binnenwegplein in Rotterdam. Op deze ludieke wijze is aandacht gevraagd voor het onderwerp 'leven met een visuele beperking'. Voor de campagne 'Kan niets zien' hebben vijf organisaties de handen ineen geslagen: het Oogfonds, Viziris, de NVBS, Bartiméus en Koninklijke Visio.

Het nieuws over de swingende aftrap van de campagne 'Kan niets zien' verspreidt zich razendsnel via het internet. Gisteren meldde Twitter.com 'Kan niets zien' in de top tien van 'trending topics'.

Bewustwording
Het voornaamste doel van de campagne 'Kan Niets Zien' is mensen ervan bewust te maken wat het is om te leven met een visuele beperking. Moet je als voorbijganger nu wel of niet hulp aanbieden?! En zo ja, hoe dan? Iemand bij zijn arm pakken en meesleuren is een goedbedoelde maar ongewenste actie. En bovendien, een geleidehond doet toch al het werk?!

Clichébeeld
In de media gaat de aandacht - als het over een visuele beperking gaat - vaak uit naar blindheid. Slechtziendheid is voor een goedziende moeilijk voor te stellen. De titel 'Kan Niets Zien' lijkt het clichébeeld van de blinde mens te bevestigen, maar is juist bedoeld om het gesprek op gang te brengen.

Laat zien wat je kan als niets kan zien
Slechtziende en blinde mensen kunnen net als goedziende mensen volop deelnemen aan de maatschappij. Dat gaat alleen soms wat moeizamer of gewoon anders. Wie de uitdaging aangaat en de wereld laat zien wat er mogelijk is met de ogen dicht maakt kans op een mooie prijs. Check de website: www.kannietszien.nl.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.kannietszien.nl



Razende Robot Reporter