Philips


Bestuursvoorzitter Philips benadrukt belang van innovatie als motor van winstgevende groei

27 september, 2011

Frans van Houten presenteert nieuwe producten en technologieën bij viering 120-jarig bestaan

Eindhoven - Frans van Houten, bestuursvoorzitter van Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI), benadrukt vandaag het belang van innovatie als motor van winstgevende groei. In zijn toespraak bij de opening van het `Philips Innovation Experience'-evenement in Eindhoven zal de heer Van Houten aantonen hoe Philips de levens van mensen heeft verbeterd sinds de onderneming in 1891 in Eindhoven werd opgericht.

"Innovatie zit in ons bloed", zal Van Houten in zijn toespraak benadrukken. "In de toekomst zullen we onze investeringen uitbreiden zodat we mensen nog meer zinvolle innovaties kunnen bieden die hun leven verbeteren. In onze 120-jarige geschiedenis is het portfolio van Philips ingrijpend veranderd, maar innovatie is altijd de basis van onze strategie geweest en dat zal ook zo blijven, ongeacht de economische situatie. Philips beschikt over het juiste portfolio om belangrijke maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, zoals vergrijzing, verbetering van de leefbaarheid van onze steden, bevordering van een gezonde levensstijl en het tot stand brengen van een duurzamere wereld. Onze innovaties versterken het concurrentievermogen van onze zakelijke klanten en helpen consumenten om te genieten van een beter leven. Door in te spelen op deze ontwikkelingen kunnen we duurzame groei realiseren, zowel in gevestigde als in opkomende markten."

Op de Philips Innovation Experience presenteert Philips zijn meest recente innovaties, waaronder oplossingen voor minimaal invasieve ingrepen in de cardiologie (HeartNavigator) en oncologie (HIFU-MRI), het revolutionaire huidverjongingssysteem RéAura en CityTouch, een energiezuinig beheersysteem voor buitenverlichting waarmee de LED-straatverlichting van een hele stad op intelligente en flexibele wijze kan worden geregeld. Tijdens het evenement zal Philips tevens een aantal interessante nieuwe producten onthullen die momenteel nog in ontwikkeling zijn.

"Ik ben vastbesloten om innovatie nog meer te stimuleren zodat we nieuwe klanten kunnen bereiken", aldus de heer Van Houten. "Philips beschikt over uitgebreide expertise op technisch en onderzoeksgebied en we zijn voortdurend op zoek naar de slimste en meest talentvolle mensen om samen geweldige dingen tot stand te brengen. We combineren zinvolle innovaties met de wil om te winnen en de bereidheid om moedige beslissingen te nemen. Philips kan nog veel meer successen behalen als we deze beloftes waarmaken door ons werk perfect uit te voeren. De producten en technologieën die vandaag te bewonderen zijn op de Innovation Experience belichamen mijn visie van Philips: een onderneming die uitblinkt in innovatie en nauw betrokken is bij zijn klanten."

De Philips Innovation Experience is een speciaal evenement voor belanghebbenden en vertegenwoordigers van de media en vindt vandaag plaats in Eindhoven. Voor meer informatie kunt u terecht op www.innovation.philips.com.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steve Klink

Corporate Communications