Haven Amsterdam

Rietlanden Terminals BV behaalt hoogste milieukwalificatie

27 september 2011
Het kolenoverslagbedrijf Rietlanden Terminals BV heeft op 22 september het ISO 14001 certificaat ontvangen voor het binnen het bedrijf invoeren van degelijk milieu- en risicomanagement. Het bedrijf, onderdeel van EDF Trading, zet hiermee de volgende stap om de meest duurzame terminal te zijn.

Milieumanagementsysteem

Rietlanden ziet haar milieubeleid - evenals de zorg voor veiligheid, gezondheid en welzijn - als een integraal onderdeel van de totale bedrijfsvoering. Dit beleid is gericht op een continue verbetering van de milieuprestatie. Om daadwerkelijk en doelgericht uitvoering te geven aan dit milieubeleid, wordt gewerkt volgens een milieumanagementsysteem dat voldoet aan de internationale norm ISO 14001:2004. Hierbij staan twee uitgangspunten centraal: Voldoen aan wet- en regelgeving en het beheersen van milieurisico's, én het streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties van de organisatie.

Ondersteuning vanuit DIHA

Haven Amsterdam juicht deze certificering toe. Samen met haar klanten streeft de haven naar in 2020 tot de duurzaamste te behoren in Europa. Zij ondersteunt bedrijven onder andere met een duurzaamheids- en innovatiefonds (DIHA).

Meer informatie?