Gemeente Zeewolde


Nieuws

Fietspaden en Horsterberg: werk in uitvoering

Wie langs het Horsterwold rijdt kan er niet meer omheen: het werk aan de recreatieve voorzieningen en natuurontwikkeling in het Horsterwold door de provincie Flevoland en Staatsbosbeheer is begonnen.

Werklui leggen fietspaden aan Eind augustus en begin september waren voorbereidende werkzaamheden in het bos te zien. Bomen zijn gekapt voor het verbreden van de bestaande fietspaden en voor het aanleggen van nieuwe fietspaden. Ook op de Horsterberg wordt hard gewerkt. Daar worden de aanleg van een verhard toegangspad en de inrichting van het uitzichtpunt voorbereid.

Vanaf half september is de aanleg van de nieuwe betonfietspaden gestart. Als de nieuwe paden er liggen, kan er niet meteen gebruik van worden gemaakt. Het nieuwe beton moet de tijd hebben om te drogen. De paden blijven in die tijd afgesloten zodat er geen ongelukken gebeuren en er geen vervelende sporen in het beton komen te staan. Zo kunt u snel weer van het bos genieten.

Deel van het nieuw aangelegde fietspad

De aanleg van de fietspaden heeft enige vertraging opgelopen. Dit komt door het slechte weer in de eerste helft van september en de zoektocht naar een vermiste man. Daardoor is het werk later af dan gepland. De verwachting is nu dat medio november alle fietspaden in het Horsterwold weer open zijn.

Voor dit project ontvangt de provincie Flevoland subsidie van de Europese Unie. De kwaliteitsverbeteringen in het Horsterwold worden mede mogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Plattelandsontwikkeling en Staatsbosbeheer en gebeuren in overleg met de gemeente Zeewolde.