Gemeente Veenendaal


De Smaak van Oost op 1 oktober

Zaterdag 1 oktober staat Veenendaal-oost in het teken van culinaire en andere verrassingen. Het evenement âDe Smaak van Oostâ biedt iedereen de gelegenheid om tussen 15.00 en 18.00 uur eens te proeven wat deze nieuwe wijk te bieden heeft. Verder worden die middag twee door kinderen ontworpen speelplekken en kunstwerk KijkGerust officieel en feestelijk geopend, net als de twee basisscholen en kinderopvang in de wijk.Â

Wat is er te doen?
In en rond het i-centrum vinden kookdemonstraties plaats en kunt u proeven van heerlijke hapjes, wijnen en biologische kazen. Er wordt ter plaatse gekookt, onder andere door de bewoners van Oost. Het IVN is aanwezig, net als de huisarts van Veenendaal-oost. Terwijl u geniet van een hapje en proeft van goede wijn, kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Voor hen zijn er allerlei leuke activiteiten zoals een kinderboerderij, pony rijden en een springkussen. Voor wie van zoet houdt, staan er ook een poffertjeskraam en een ijscokar.

Opening speelplekken en tijdelijk kunstwerk KijkGerust In maart hebben 41 kinderen meegedaan aan de âBouw-mee-middagâ in de Oostloods. Op basis van hun ontwerpen zijn twee prachtige speelplekken gemaakt die al volop in gebruik zijn. Om 14.30 uur opent wethouder Arianne Hollander officieel deze twee speelplekken evenals het kunstwerk KijkGerust. Dit is het laatste tijdelijke kunstwerk uit de âpioniersfaseâ van kunstenares Margriet de Kruijf. Kijk voor meer informatie op deze website.

Officiële opening basisscholen en kinderopvang
Om 16.00 uur bent u welkom bij de officiële opening van de tijdelijke locatie van basisscholen Tamim en Balansleren Veenendaal en kinderopvang Luna, waar ook van alles te doen is. De openingshandeling wordt verricht door wethouder Marco Verloop. Â

Woningaanbod
Natuurlijk kunt u zich - onder het genot van een hapje en drankje - uitgebreid laten informeren over het woning- en kavelaanbod in de wijk.

Â