Waterschap Scheldestromen


Nieuw fietspad langs Blooisedijk

Waterschap Scheldestromen is deze week begonnen met de aanleg van een vrijliggend fietspad onderlangs de Blooisedijk tussen Brouwershaven en de Zonnemaire. Naast het fietspad wordt de weg ingericht als 80 kilometerweg. Op de Blooisedijk wordt de hiervoor nieuwe markering aangebracht conform de essentiële herkenbaarheids kenmerken die met de verschillende overheden is afgesproken. De aanleg van het fietspad wordt gerealiseerd voor de veiligheid van de fietsers.

Werkzaamheden

Het fietspad wordt aangelegd op de voormalige trambaan tussen Brouwershaven en Zonnemaire. Om ruimte te creëren voor het fietspad wordt de aansluiting met de Boogaardweg aangepast. Hierdoor is de Boogaardweg enige tijd volledig afgesloten. De bestaande wilgen worden zoveel als mogelijk is gespaard. De drie rode plateau's op de Blooisedijk worden weggehaald en er wordt een oprit vanaf de Trambaan richting Brouwershaven aangebracht als ontsluiting voor een camping. De Blooisedijk wordt niet volledig afgesloten. De werkzaamheden zullen half november zijn afgerond.

Kosten

De totale kosten voor het project bedragen circa EUR 700.000. De provincie draagt EUR 136 000 bij aan BDU en de gemeente betaalt met camping Zeelanderij voor de aanlegkosten van de oprit.