Waterschap Scheldestromen


Kraaijertsedijk tussen Ovezande en's-Heerenhoek

Nieuw fietspad langs Kraaijertsedijk tussen Ovezande en's-Heerenhoek

Waterschap Scheldestromen is deze week begonnen met de aanleg van een vrijliggend fietspad onderlangs de Kraaijertsedijk tussen Ovezande en `s-Heerenhoek. Omdat het traject onderdeel uitmaakt van een schoolfietsroute richting Goes wordt er voor de veiligheid van alle weggebruikers een fietspad aangelegd.

Werkzaamheden

Het fietspad wordt aangelegd tussen Slake en de Rietveldweg. De huidige aansluitingen van de Rietveldweg en de Hollestelleweg op de Bernhardweg Midden worden samengebracht tegenover de aansluiting Beeldhoeveweg. Voor het maken van de aansluitingen en het verwijderen van de fietsstroken hoofdrijbaan worden omleidingroutes ingesteld. De hoofdrijbaan wordt 80 kilometer per uur zal. Daarvoor wordt moeten nieuwe strepen op de weg worden aangebracht. Dit wordt pas uitgevoerd als langs de volledige route Ovezande - 's Heerenhoek een vrijliggend fietspad gerealiseerd wordt. Eind november zullen de werkzaamheden klaar zijn.

Kosten

De totale kosten voor het project bedragen circa EUR 600.000 . De provincie draagt ongeveer 50% bij aan BDU.

Bloemdijken

Natuurmonumenten is eigenaar en beheerder van de dijk. De bloemdijk is verruigd en wordt sinds tien jaar niet meer als bloemdijk beheerd omdat het te onveilig is voor medewerkers om het beheer vanaf de dijk uit te voeren. Door de aanleg van het fietspad kan de dijk weer als vanouds worden beheerd.