Gemeente Rotterdam

burgemeester aboutaleb trekt exploitatievergunning theehuis aladdin in

27 september 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Burgemeester Aboutaleb heeft op 27 september 2011 de exploitatievergunning ingetrokken van theehuis Aladdin in Rotterdam.

Het intrekken van de exploitatievergunning van theehuis Aladdin, aan de Steven Hogendijkstraat 48, is een rechtstreeks gevolg van het gedrag van de eigenaar. De eigenaar is veroordeeld voor drugshandel en ook wordt hij verdacht van ernstige strafbare feiten die te maken hebben met andere overtredingen van de Opiumwet. Voorts is gebleken dat hij onjuiste gegevens heeft verstrekt om de exploitatievergunning voor het theehuis te krijgen. De eigenaar bevindt zich op dit moment in detentie.

Rotterdam doet er alles aan om het woon- en leefklimaat in de stad te verbeteren en de openbare orde te beschermen. Overtreding van de Opiumwet, geweldsincidenten in of nabij een horecazaak en overlast op straat brengen de bezoekers in gevaar en geven bezoekers en omwonenden een onveilig gevoel. Afhankelijk van de aard van het incident kan de burgemeester besluiten een horecazaak voor kortere of langere tijd te sluiten om zo de openbare orde te herstellen en de rust in de omgeving te laten terugkeren.