Gemeente Hardenberg


* Vacatures

* Collegebesluiten

Gemeente Hardenberg start de campagne 'Bijverdienen en een bijstandsuitkering'

27 september 2011

In samenwerking met het ministerie van SZW start de gemeente Hardenberg deze weken de campagne 'Bijverdienen en een bijstandsuitkering'. Deze campagne is onderdeel van de landelijke campagne 'Voorkom problemen, weet hoe het zit'.

Veel mensen in Nederland hebben te maken met het sociale stelsel, bijvoorbeeld als uitkeringsgerechtigde, als gepensioneerde of als werkgever. Naast het recht op een uitkering zijn er ook plichten aan verbonden. Belangrijk is dat de regels die gelden worden nageleefd. Meestal gaat dat goed. Soms is het ingewikkelder of staan mensen er onvoldoende bij stil. Daarom probeert deze campagne die informatie over de verplichtingen makkelijker en toegankelijk te maken voor belanghebbenden. Zo worden onnodige problemen voorkomen.

Bijverdienen en een bijstandsuitkering
Deze deelcampagne staat geheel in het teken van 'Bijverdienen en een bijstandsuitkering'. De campagne informeert mensen met een bijstandsuitkering over het feit dat een bijstandsuitkering is een uitkering die de eigen inkomsten
aanvult tot het normbedrag dat voor de betreffende uitkeringsgerechtigde geldt. Dus hoe hoger de eigen inkomsten, hoe lager de uitkering. Het komt regelmatig voor dan men zich hier niet van bewust is. Dan komt een terugvordering als een onaangename verrassing op hun pad. Goede voorlichting vooraf helpt dit te voorkomen.

Weet hoe het zit
De campagne 'Voorkom problemen. Weet hoe het zit' is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met UWV en de Sociale Verzekeringsbank. Ook de Belastingdienst en gemeenten doen mee aan de campagne. Meer informatie is te vinden op de website www.weethoehetzit.nl.