Gemeente Westervoort

Meer sport en spel bij buitenschoolse opvang De Kangoeroe

De gemeente Westervoort en Stichting Kinderopvang De Kangoeroe en de Gelderse Sport Federatie trekken de komende periode gezamenlijk op om een actieve leefstijl te bevorderen bij kinderen door het beweegaanbod bij buitenschoolse opvang structureel te verbeteren.

Dit gebeurt door middel van een sportstimuleringsprogramma. Medewerkers van Stichting Kinderopvang De Kangoeroe volgen een cursus van de Gelderse Sport Federatie in het geven van een gevarieerd sport- en spelaanbod. Zo wordt er geïnvesteerd in een actieve levensstijl, waarin bewegen een grote rol speelt.

Hoe?
Er wordt een sportstimuleringsprogramma ontwikkeld om het beweegaanbod bij buitenschoolse opvang structureel te verbeteren. Om dit te realiseren volgen de pedagogisch medewerk(st)ers van de BSO's van Stichting De Kangoeroe een cursus van De Gelderse Sport Federatie (De Gelderse Sport Federatie coacht bedrijven, scholen, kinderopvangorganisaties, sportorganisaties en overheden op het gebied van sport en bewegen).
Na afronding van dit traject zijn de medewerkers van Stichting Kinderopvang De Kangoeroe beter in staat om een kwalitatief beweegaanbod te organiseren en beter in te spelen de verschillen in motoriek en vaardigheden van de kinderen.
De cursisten ontvangen aan het eind van het traject, naar verwachting eind december 2011, het certificaat "Sportieve Opvang". De financiering wordt gedaan vanuit de BOS-impuls gelden, aangevuld met een subsidie van Menzis vanuit het eurobudget.

Samenwerking met BSO
Stichting de Kangoeroe is de grootste kinderopvangorganisatie binnen de gemeente Westervoort. De missie van de stichting luidt als volgt: `De Kangoeroe is een sterke, professionele, regionale organisatie die voorziet in een kwalitatief hoogwaardige opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar.' Stichting Kinderopvang De Kangoeroe streeft ernaar om binnen de buitenschoolse opvang steeds meer sport en spel en diverse vormen van sport en spel te integreren.

Waarom?
Door nu in het bewegen van kinderen te investeren, wordt een actieve leefstijl gestimuleerd met allerlei bijkomende voordelen, zoals het voorkomen van overgewicht. Hiermee investeert de gemeente in een gezonde levensstijl.
Zowel de kinderen, ouders als pedagogisch medewerk(st)ers zien deze aanpak als een mooie aanvulling op hetgeen de opvang nu al biedt.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl