Gemeente Breda

27sep
Handhavingsactie Breda op woonwagenlocaties Korte Raamstraat en Boterbloemstraat
De gemeente Breda heeft vandaag in het kader van het vrijplaatsenbeleid een handhavingsactie gehouden op twee woonwagenlocaties. Vanochtend bezochten controleurs van Gemeente Breda, Belastingdienst en Enexis de woonwagenlocatie aan de Korte Raamstraat waar 12 woonwagens/woningen zijn gecontroleerd. Vanmiddag vond een handhavingsactie plaats aan de Boterbloemstraat/Hesseling in Prinsenbeek. Hier werden 7 woonwagens bezocht.

Op de Korte raamstraat heeft Enexis op 14 plekken de meters vervangen in verband met een vermoeden van fraude. Er wordt nog onderzocht of er strafbare feiten zijn gepleegd. Ook zijn 6 hennepstruiken geruimd. Van één bewoner is de uitkering stopgezet in verband met andere inkomsten.

Op de locatie aan de Boterbloemstraat/Hesseling in Prinsenbeek heeft Enexis bij één perceel fraude met de elektrameter geconstateerd. Na het doen van een aanbetaling is de elektriciteit bij het betreffende perceel weer aangesloten.

Dat zijn de resultaten van de actie die vanochtend en vanmiddag plaatsvond op beide locaties. Bij deze acties werken gemeente, politie, justitie, Belastingdienst en Enexis samen in de aanpak van vrijplaatsen. Hierbij hebben de controleurs zaken als brandveiligheid, bouwregels, inkomensfraude, hennepplantages en huurachterstanden betrokken.

De politie heeft de controleurs begeleid en de locaties afgezet. Alle inkomende en uitgaande personen werden gecontroleerd. De acties zijn rustig verlopen waarbij de betrokken personen alle medewerking hebben verleend. De onderzoekende instanties zijn tevreden over het resultaat.

Vrijplaatsenbeleid

Gemeente Breda heeft het vrijplaatsenbeleid ontwikkeld om het woon- en leefklimaat in de stad te verbeteren. Vrijplaatsen zijn groepen van personen en of locaties waar de overheid nog niet effectief heeft kunnen optreden als het gaat om het handhaven van regels en wetten. Breda vindt het maatschappelijk niet aanvaardbaar dat bewoners van deze plekken met de uitvoering van regels anders worden benaderd dan anderen.
Deel Handhavingsactie Breda op woonwagenlocaties Korte Raamstraat en Boterbloemstraat op Twitter Deel Handhavingsactie Breda op woonwagenlocaties Korte Raamstraat en Boterbloemstraat op Facebook Deel Handhavingsactie Breda op woonwagenlocaties Korte Raamstraat en Boterbloemstraat op Hyves