Milieudienst Rijnmond

Stroomlijning grensinspecties stap dichterbij

27.09.2011 17:00
DCMR Communicatie en informatie

Dinsdag 20 september is in de Douane Controleloods aan de Rotterdamse Reeweg een Gevaarlijke Stoffen Compartiment in gebruik genomen. De komst van deze speciale ruimte is van grote betekenis: de samenwerkende grensinspecteurs in de haven gaan nóg meer gebruikmaken van elkaars faciliteiten.

De opening van het Gevaarlijke Stoffen Compartiment werd verricht door de directeuren van Douane Rotterdam Haven, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de DCMR.

One-stop-shop-principe

Het Gevaarlijke Stoffen Compartiment, met zijn vloeistofdichte vloer en brandwerende wanden, maakt het mogelijk om nu ook in het Reeweggebied containers met gevaarlijke stoffen te controleren. De ruimte is een aanvulling op de Douane Controleloods Maasvlakte, waar deze controles al jaren mogelijk zijn.

Met de komst van het compartiment wordt aangesloten op het one-stop-shop-principe: het voor alle betrokken partijen zo efficiënt mogelijk uitvoeren van overheidscontroles. Dus op één plaats (bijvoorbeeld Douane Controleloods Reeweg), op één moment én door alle betrokken inspectiediensten tegelijk (inclusief de douane).