Gemeente Stede Broec

Opening verbouwde school 't Palet

27-09-2011 Wethouder Broek opende maandagmiddag 26 september de verbouwde locaties van de basisschool voor speciaal onderwijs 't Palet. Na een grondige verbouwing die een jaar duurde, biedt de school genoeg ruimte om alle leerlingen op hun eigen niveau les te geven. Ook voldoet de school nu aan de eisen voor een Frisse school.

Onder luid tromgeroffel vierden de leerlingen van de locatie Verlengde Raadhuislaan de opening van hun vernieuwde school. Op de locatie in Bovenkarspel zongen de leerlingen uit de onderbouw het speciale schoollied en liepen de leerlingen onder een zelfgemaakte ereboog de nieuwe hal binnen.

De directeur van de school, Annemarie de Jong, is blij met de verbouwde school. Door toename van de functies die de school in de loop van de jaren kreeg, zijn er meer groepen en ook meer mensen. De ruimte die hiervoor nodig is, ging ten koste van de aula's. Samen met de gemeente is er een plan gemaakt om de school te verbouwen. Ook zijn er in het kader van het project Frisse scholen voorzieningen getroffen voor een gezond binnenklimaat.

In 2009 heeft de gemeenteraad 1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld om de gebouwen weer optimaal geschikt te maken voor het speciaal onderwijs dat de school biedt.
Op de Verlengde Raadhuislaan gaat het om een uitbreiding van 200 m, een groter schoolplein, kamers voor het onderwijzend personeel en de directie en een ICT-ruimte. Ook zijn er extra toiletten inclusief een mindervalide toilet gemaakt en zijn de douche- en kleedruimten, de kozijnen en de vloerbedekking vernieuwd.
De locatie Bovenkarspel is uitgebreid met 220 m2. Er zijn nu ruimtes voor logopedie, pedagogie, administratie en een teamkamer. De aula is vergroot en de ruimten voor de directie en interne begeleiding zijn aangepast. Ook hier ligt nieuwe vloerbedekking en zijn de toiletten, keuken en kozijnen gerenoveerd.
Wethouder Broek opent de locatie Verlengde Raadhuislaan Wethouder Broek opent de locatie Verlengde Raadhuislaan
Ereboog bij opening locatie Bovenkarspel Ereboog bij opening locatie Bovenkarspel
27-09-2011