C1000
Eerste elektrische oplaadpunt voor C1000

Primeur bij C1000 Hazerswoude-Dorp

27 september 2011
02 Hazerswoude-Dorp

Tim Coronel opende vanmiddag het eerste elektrische oplaadpunt bij C1000 Hazerswoude-Dorp.

Naast de winkel in Hazerswoude-Dorp krijgt ook het hoofdkantoor van C1000 in Amersfoort deze week op vrijdag 30 september een oplaadpunt. Hiermee maakt C1000 het mogelijk om de auto op te laden op plaatsen waar men veelal dagelijks toch al naar toe gaat.

C1000 is de eerste supermarkt die een publieke elektrische oplaadpunt opent en waar zonder kosten de auto kan worden opgeladen.

Autocoureur Tim Coronel, die zelf al jarenlang actief is in de autosport, gaat op Nieuwjaarsdag als eerste deelnemer de Dakar rally woestijnrace rijden in een elektrisch voertuig.


01 Hazerswoude-Dorp Parkeerplaats elektrische auto's

C1000 Hazerswoude-Dorp heeft naast de elektrische paal ook een speciale parkeerplaats gereserveerd voor elektrische auto's. Op termijn zal er ook een separaat laadpunt komen voor elektrische fietsen en scooters. Na Hazerswoude-Dorp kunnen er in de toekomst bij meer C1000-supermarkten elektrische oplaadpunten komen.

Duurzaam

C1000-ondernemer Onno Beugelsdijk: `Door elektrische laadpalen te plaatsen zorgt C1000 op lokaal niveau voor een betere luchtkwaliteit. Met de nieuwe rode winkelformule zijn er al een aantal slagen gemaakt richting duurzaamheid. Voorbeelden hiervan zijn dagafdekking en de nieuwe koelings- en CO2 installaties. De komst van de elektrische oplaadpunten is een mooie aanvulling op ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beleid', besluit de heer Beugelsdijk enthousiast.

03 Hazerswoude-Dorp Wethouder Ferdinand Ketel: 'Als gemeente willen we graag het goede voorbeeld geven als het gaat om duurzaamheid en efficiënt omgaan met energie. Hoe klein de bijdrage ook is, het is belangrijk voor het milieu om ruimte te bieden aan nieuwe ontwikkelingen. Wij zijn daarom enthousiast over het initiatief van C1000 om een elektrische laadpaal te plaatsen. Er is er nu dus één in Hazerswoude-Dorp en vanuit de gemeente plaatsen wij een tweede op het parkeerterrein van het gemeentehuis in Hazerswoude-Rijndijk. Ik zeg daarom met trots: Rijnwoude gaat elektrisch'.

Toenemende aandacht voor elektrisch rijden

De aandacht voor elektrisch rijden is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Elektrisch rijden is minder schadelijk voor het milieu, vermindert de CO2-uitstoot, zorgt voor minder stank en heeft minder gevolgen voor het klimaat. De implementatie van de laadpaal is tot stand gekomen samen met GreenSource Company.