Gemeente Hoogeveen

Pesse excellent gebied

27 september 2011 - Het woningbouwproject in Pesse heeft een subsidie en de titel `excellent gebied' in de wacht gesleept.

Pesse is daarmee in van de twintig gebieden in Nederland die dit predicaat hebben gekregen. De uitbreiding van Pesse heeft daarmee een voorbeeldfunctie op het gebied van energiezuinige nieuwbouw gekregen. Wethouder Tiens Eerenstein: "Deze subsidie stelt ons in staat om de begeleiding van duurzaam bouwen beter te organiseren. Op papier gaat het vaak goed, maar soms laat de praktijk dan te wensen over. Met het helemaal begeleiden van het bouwproces kunnen we hier hopelijk meer winst op behalen. Het is de bedoeling dat meer projecten, op het gebied van verduurzamen van woningen, dan daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden."

Ook voor andere gebieden

Pesse wordt dus één van de gebieden waar uitgebreide praktijkervaring wordt opgedaan met nieuwe vormen van samenwerking en begeleiding. Hiervoor ontvangt de gemeente 100.000 euro subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Bouwers van een vrije kavel in Pesse kunnen straks helemaal begeleid worden bij bouwproces, waar het gaat om het duurzaam maken van hun woning. Dit moet uiteindelijk leiden tot een soort `neutraal plan', dat ook in andere woningbouwgebieden kan worden toegepast.