Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Lefier ziet af van aankoop voormalig schoolgebouw Erasmusweg 039, 2011)

Wooncorporatie Lefier heeft besloten om af te zien van de koop van de voormalige AJC-locatie aan de Erasmusweg. Dit komt omdat Lefier de exploitatie uiteindelijk niet sluitend kan krijgen.

De gemeenteraad heeft in april 2009 groen licht gegeven voor de verkoop van de locatie.

Ondanks vele onderzoeken en pogingen is het Lefier namelijk niet gelukt om een sluitende exploitatie te realiseren. Hierdoor ziet Lefier af van de aankoop.

Lefier heeft indertijd gekozen voor Hoogezand- Sappemeer als statutaire vestigingsplaats. Lefier wilde de locatie aankopen om het bestuurlijk centrum van haar organisatie en andere functies onder te brengen. Op het resterende deel van de locatie wilde Lefier woningen gaan bouwen. Na de fusie in 2009 is het bestuurlijk centrum van Lefier aan de Industrieweg 33 in Hoogezand ondergebracht in afwachting van het beschikbaar komen van de locatie aan de Erasmusweg.

Het pand aan de Erasmusweg wordt tot 23 december 2011 gebruikt als oefenlocatie van de Regiopolitie Groningen. De tussenliggende tijd gebruikt de gemeente voor onderzoek naar alternatieve oplossingen voor de locatie.